Žádná reklama na fotbal se nekonala

1.A třída skup. „A“ Ol. KFS –11. kolo

  FK JESENÍK – TJ Sokol Bohuňovice  2:1 pol. (2:0)

 Sestava FKJ:

Vrána – Novák, Nepožitek, Macura, Dlouhý (65´. Krohmer) – Zrník (46´. Filip), Schneider, Minka, Daniel  –  Kysela, Keltner (88´.Samolej)

Po měsíční pauze způsobené zraněním se do sestavy domácích vrátil kapitán mužstva David Macura. Už ve druhé minutě měli domácí velkou příležitost na rychlou brankou, kdy Kysela utekl Kouřilovi a jeho přihrávku před branku Schneider zakončil jen do připraveného Telíška v hostující brance. Hosté, kteří po celý zápas byli lepším týmem na míči se snažili domácí hráče zaskočit držením míče a přesnou kombinaci s postupným útokem až před Vránu v domácí brance. První příležitost měli v 9.min., kdy zahrávali rohový kop, který Vrána neudržel a Nesvadba přestřelil domácí branku. V 16.min. se hostům podařilo vstřelit branku, ale tato nebyla uznána pro postavení mimo hru. Domácímu mužstvu se nedařila kombinační hra podle představ trenéra Ševčíka. Přesto po rychlé akci Kysela mohli jít domácí do vedení, ale proti byl opět hostující brankař Telíšek, který své mužstvo podržel. V 32.min. domácí jako první vstřelili branku. To si vzal míč na vlastní polovině Jan Daniel, který s ním postupoval k hostující bránce a z dobrých pětadvaceti metrů nachytal nepřipraveného, do té doby velmi dobře chytajícího Telíška v hostující brance.  Hosté mohli vyrovnat v 37.min., ale Vašenka z dvaceti metrů přestřelil domácí branku.  Domácím se podařilo hostům na odchod na poločasovou přestávku přidat ještě jednu banku, když ve 44.min. se na hranici velkého vápna uvolnil Richard Zrník a jeho tečovaná střela se zastavila až o síť hostující branky. Vedení 2:0 a poločasová přestávka měla přinést na domácí kopačky uklidnění, ale nestalo se tak.

Druhý poločas začal obrovskou  šanci domácího mužstva, když Keltner postupoval osamocen na hostujícího brankaře, ale ten se proti domácímu střelci vyznamenal a tutovou gólovou šanci zneškodnil.  Telíšek tímto svým zákrokem hosty nastartoval k obratu v utkání. Ti domácí mužstvo přehrávali, ale do vyložených brankových příležitosti se nedostávali. Domácí hrozili z ojedinělých protiútoku, které však byli nepřesné.  Hosté byli za svoji aktivitu odměněni v 72.min, kdy se k přímému kopu postavil Martin Fryčák a překvapil nejistého Vránu v domácí svatyni. Dvoubrankové vedení domácímu mužstvu mohl vrátit Dan Schneider, ale jeho přímý kop Telíšek na dvakrát zlikvidoval.  Jedná z výjimečných křídelních akcí  po pravé straně skončí střelou od Schneidra jenom na boční síti hostující branky. V závěru se hosté snažili aspoň o vyrovnání, ale k ohrožení domácího brankaře se už nedostali.

Domácí mužstvo nedokázalo navázat na předchozí kvalitní výkony. Žádná velká fotbalová podívána to z obou stran nebyla. Spiš se jednalo o boj. Všechny tři  branky v utkání byly víceméně šťastné. Domácí mužstvo dokázalo vstřelit o jednu branku více a proto vyhrálo.