U-15: FK Brodek u Přerova – FK JESENÍK 3:3 pol. (1:2)

Sestava FK Jeseník:

Balčirák – Táborský,  Fojtík,  Hapala,  Švajka  –  Pospíšil, Bráblik, Prachař, Olšák – Zrník, Kozel

Střídali: Furik, Vlček, Cundrla, Cekuras

Úvod zápasu KP starších žáků začalo lepé domácí mužstvo. Hosté jako by zůstali ještě v autobuse a čekali s čím domácí mužstvo vyrukuje. Hosty v úvodu podržel jejích brankař Petr Balčirák, který chytil dvě tutové šance domácích hráčů. Domácí z úvodního tlaku také vytěžilo první branku v zápase, kdy v 11.min. se střelecky prosadil Černík. Hostující mužstvo se postupem času začalo rozehrávat a v 19.min. se individuální akci prosadilJosef Prachař a vyrovnal na 1:1. Hostům se podařilo do přestávky utkání otočit ve svůj prospěch a to v 27.min. To domácí mužstvo zahrávalo rohový kop a odraženého míče se zmocnil Adam Hapala, který s ním přes celé hřiště postupoval až k soupeřové brance, kde svůj dlouhý unik zakončil přesnou střelou a hráči FKJ šli do vedení 2:1.

Do druhého poločasu postavil trenér Cundrla do branky Marka Furika. Domácímu mužstvu se podařilo dost šťastně vyrovnat ve 43.min, kdy Furik vyrazil těžkou střelu jenom do zavazejícího Večerky a od něho se míč dokutálel do branky FKJ.  Hostům vrátil vedení opětJosef Prachař, který si v 57.min.  vzal míč a křížnou střelou z hranice velkého vápna rozvlnil domácí síť po třetí. Hosté měli i další šance na pojištění svého vedení, ale další branka nepřišla. Domácí ve snaze o vyrovnání začali hrát vzadu na riziko a vysunuli svého stopera až na hrot. Za svoji aktivitu byli domácí odměněni v 63.min., kdy se prosadil Černík, který obešel i Furika a vyrovnal stav na konečných 3:3. V samotném závěru mělo každé mužstvo ještě po jedné velké příležitosti, kdy však další branka v utkání už nepadla.

Utkání zhodnotil trenér mužstva Karel Cundrla:

„Naši hráči nezvládli úvod zápasů, kdy domácí mužstvo mělo dvě velké obrovské šance a nás podržel brankař. Od poloviny prvního poločasu jsme byli lepším mužstvem. Dokázali jsme utkání otočit a měli i další šance. Domácím se podařilo šťastně vyrovnat na 2:2. Závěr utkání patřil opět domácím. Myslím si, že remíza je spravedlivá. Své mužstvo musím pochválit za kolektivní výkon, kdy bych vyzdvihl výkon Prachaře s Balčirákem. Utkání jsme odehráli bez čtyř hráčů základní sesetavy kdy chyběli Janíček, Formánek, Moštěk a Nečesal.“