Zítra pohár ve Zlatých Horách

Naše mužstvo čeká ve středu 17.9. od 17 hodin semifinále okresního poháru na stadionu ve Zlatých Horách. Trenér Petr Ševčík řeší velké problémy s hráčským kádrem.

K dlouhodobě zraněnému Martinu Furikovi se před třemi týdny přidal Pavel Kysela (stehenní sval) a po derby v České Vsi také Jan Minka (naražená žebra). Bohužel zdravotní trable pokračují a po Moravském Berouně hlásí potíže také Adam Bříza a Jakub Karakasidis. Stav hráčského kádru navíc komplikuje nepřítomnost futsalových juniorských reprezentantů Daniela Schneidera a Jana Vavrače, kteří hrají za českou jednadvacítku na Turnaji čtyř zemí v Brně (v pondělí prohrála ČR U-21 s Polskem 3:5, dnes s Maďarskem 2:3 a zítra je čeká závěrečné utkání se Slovenskem).

Nepříjemná oslabení bohužel nemůže trenér Ševčík kompenzovat ani posilami z dorosteneckého kádru, neboť naše dorostence čeká ve stejném termínu vložené divizní kolo s Frýdlantem nad Ostravicí.

A tak si musí mužstvo vystačit s tím, co má. Do hry se tak pravděpodobně dostane znovu i náhradní brankář Jakub Koukol, coby hráč v poli. Přesnou podobu sestavy bude vedení týmu řešit až před výkopem, podle toho, jak se současní zranění hráči budou cítit a kdo z nich bude schopen alespoň část utkání odehrát.

Okresní pohár se Zlatými Horami tak přichází v nejméně vhodnou dobu, kdy místo doléčování zranění před sobotním bojem se Štíty musejí někteří ne zcela zdraví hráči nastoupit do soutěžního utkání.

Se Zlatými Horami se Jeseník v minulosti potkával v krajském přeboru, který „Hory“ hrály ještě na podzim loňského roku, ale před jarní sezonou se ze soutěže odhlásily. Pro nový ročník se klub přihlásil do nejnižšího okresního přeboru, v němž je po šesti kolech na třetím místě, a chce stavět novou budoucnost především na vlastních odchovancích. Naposledy se naše mužstvo se zlatohorským soupeřem utkalo loni na podzim ve finále okresního poháru v Jeseníku, kde hosté vyhráli 1:0 a získali tuto trofej. Jeseník vyhrál okresní pohár předloni. Vítěz zítřejšího utkání se střetne s vítězem druhého semifinále Stará Červená Voda – Česká Ves.

Připomeňme, že ve Zlatých Horách ještě v loňském kalendářním roce působili dva naši hráči Patrik Plhák a Jan Minka, v minulosti zde koučoval i trenér Petr Ševčík.

Semifinále okresního poháru: Zlaté Hory – Jeseník, středa 17.9. od 17:00 hod.