Také „patnáctka“ vítězně

BRODEK U PŘ. – JESENÍK 0 : 4 (0:2)

V dalším utkání krajského přeboru starších žáků jsme se rozhodli vyzkoušet nové rozestavení 4 – 2 – 3 – 1 a chtěli navázat na výborný výkon z minulého kola. Od úvodních minut jsme si vypracovali územní převahu, kdy jsme však kazili neskutečné množství přihrávek. Do šancí jsme dostávali obtížně. Hlavička Polzera šla nad břevnem domácí branky. Přímé kopy Zrníka a Bráblíka zase pánu bohu do oken. Povedený přímý kop Cekurase zase zneškodnil domácí brankař. Příchodem Cundrly a vrácením rozestavení na 4 – 4 – 2 se ještě zvýšila převaha hostí. Ve 24.min. se prosazuje po individuální akci Honza Švajka a otevřel skóre zápasu. Pojistit vedení mohl o chvíli později Horák, ale domácí brankař byl proti.Jiří Horák se přeci jenom branky dočkal ve 27.min., kdy po akci Pospíšila a Cekurase sám stal na malým vápně před domácím brankařem a míč uklidil k pravé tyči. Tutovku do půlky ještě spálil Kuba Litvík, který po nezištné přihrávce od Zrníka přestřelil domácí branku .

Po pohovoru v poločasové přestávce se obraz hry ve druhém poločase změnil a hned v 50.min. Marek Cekuras svým důrazem v osobním souboji s domácím brankařem po rohovém kopu Švajky přidal třetí branku FKJ. Po této bránce jsme provedli změny v sestavě, kdy dostali větší prostor ke hře i hráči z lavičky a hráče jsme různě točili na postech. Dobré střelecké příležitosti měl Bašný, ale i tyto střely byly nepřesné. Domácí se dostali k náznakům šancí, ale obrana a pozorný Látka nepřipustili korigování a komplikaci v utkání. Poslední branku v utkání vstřelil Daniel Pospíšil, který po přihrávce od Kozla prošel kolem posledního obránce a šajtlí obstřelil domácího brankaře. Další příležitosti Bašného, Balčiráka a Švajky zůstaly už nevyužity.

V dnešním utkání se naprosto otřepalo staré pořekadlo, že po hodech přichází půst. Po excelentním výkonu proti Mohelnici minulý víkend by se dnešní výkon mužstva dal nazvat jenom slabým odvarem. Hráčům nešla kombinace a ani náběhy do křídelních prostor. Možná to bylo zapříčiněno změnou rozestavení. Věřme, že ve středeční dohrávce ve Šternberku se herní výkon mužstva zlepší.

Sestava a hodnocení: Látka 6,5 – Orel 6, Nečesal 7, Balčirák 7, Horák 8 – Bráblík 6,5, Cekuras 8 – Pospíšil 7,5, Zrník 7, Švajka 8,5 – Polzer 7. Střídali: Kozel 6, Litvík 7,5, Cundrla 7, Bartoš 7, Bašný 6,5. Branky: Švajka, Horák, Cekuras, Pospíšil.