V sobotu Loštice

V devátém kole I.A třídy přijíždí do Jeseníku tým SK Loštice 1923, aktuálně sedmý celek tabulky, kterému to ale více funguje na domácím hřišti než při venkovních výjezdech. Jediný bod ze soupeřových hřišť zatím uhrály Loštice v prvním kole v Jindřichově díky remíze 2:2.

Jeseník před dvěma týdny na domácí půdě poprvé inkasoval (Štíty 5:1) a před týdnem poprvé bodově ztratil (v Leštině 1:1). Proti Lošticím se mužstvo chce vrátit na vítěznou stezku a hlavně potěšit diváky dobrým útočným fotbalem. Dá se očekávat, že Loštice, vědomi si kvalit jesenické ofenzivy, budou dalším návštěvníkem v řadě, který přijede s pevnou obrannou taktikou a bude záležet na kreativitě domácího týmu, jak si s defenzivní pevností poradí.

Trenér Petr Ševčík se musí obejít bez Jana Minky, který dostal dvouzápasový trest za vyloučení v Leštině. Zdravotní problémy měl Adam Bříza. Nicméně bez ohledu na základní sestavu jde Jeseník do utkání jako jasný favorit.

S Lošticemi se náš tým před pár lety míjel v krajském přeboru. V sezoně 2010/11 naše mužstvo sestupovalo a Loštice se naopak radovaly z postupu do přeboru, kde ale vydržely jen rok a hned zase spadly zpět do I.A třídy. Tam se Jeseník s Lošticemi střetl zatím čtyřikrát a bilance je 3 – 1 pro náš tým. Jediné vítězství si Loštice připsaly před rokem na našem stadionu.

Vzájemné zápasy v I.A třídě:
16.11.2013: Jeseník – Loštice 1 : 2
18.8.2013: Loštice – Jeseník 1 : 4
18.5.2013: Jeseník – Loštice 4 : 1
7.10.2012: Loštice – Jeseník 1 : 3

Sobotní utkání má výkop již v 15:30 hod.