Žáci těsně, ale vítězně

NOVÉ SADY – JESENÍK 1 : 2 (0:1)

K dosud neporaženému soupeři jsme odjížděli po perfektní týdenní přípravě v domnění, že i v plné síle a kompletní. Bohužel rodiče některých hráčů dali přednost osobním zájmům před povinnosti kluků vůči kolektivu. Karel Nečesal si šel vstřelit několik branek za Černou Vodu a Dan Pospíšil čeřil vodu v bazénu ve Vyškově. Bohužel je to škoda pro samotné hráče, neboť zbytek mužstva odvedl perfektní herní i taktický výkon a po zásluze si odvážíme všechny tři body z Olomouce. Pojďme však k samotnému utkání. Už ve třetí minutě mohl otevřít skóre Horák, ale jeho pokus o přehození domácí brankař zlikvidoval. V ´vodu utkání nám výborně fungovala spolupráce po ose Cundrly s Horákem, ale nikoliv ke vstřelení branky. Domácí měli možnost v 8.min-, kdy se odvážně vrhl pod nohy Balčirák a odražený míč poslal domácí hráč mimo hostující branku. V 19.min. zahrával rohový kop Švajka, který domácí obrana odvrátila opět ke Švajkovi, který přesným centrem našel volného Pavla Polzera a ten dostal hostující mužstvo do vedení 1:0. Velkou příležitost měli domácí na vyrovnání ve 27.min, ale domácí útočník v tváři tvář Balčirákovi neuspěl. Hosté mohli své vedení navýšit, ale Švajkovu střelu domácí brankař bez problému lapil a přímé kopy Zrníka s Horákem byli nepřesné.

Druhý poločas začali aktivněji domácí, kteří za svou snahu byli po zásluze odměněni vyrovnávací brankou, kterou vstřelili z pokutového kopu ve 46.min. po faulu Látky na pronikajícího útočníka. Před tím se stihl ještě dvakrát vyznamenat Balčirák, který s chladnou hlavou zlikvidoval šance domácích. Hosté mohli jít znovu do vedení v 52.min, kdy postupoval Polzer sám na domácího brankaře, ale tohoto neprostřelil. V 64.min. vybojoval Švajka míč na domácím obránci, přesně přihrál Litvíkovi, který poslal do gólovky Pavla Polzera, který se tentokrát nemýlil a vstřelil rozhodující branku utkání. Domácí ještě dostali možnost přímého kopu, ale se svoji šanci naložili prachbídně.

Vítězství hostujícího mužstva je naprosto zasloužené, kromě úvodní desetiminutovky druhého poločasu měli utkání pod kontrolou. V dnešním utkání je třeba mužstvo pochválit i za herní výkon, který se proti minulému týdnu rapidně zlepšil.

Sestava a hodnocení: Balčirák 9,5 – Orel 8, Zrník 8,5, Cekuras 8,5, Látka 8 – Horák 8,5, Bráblík 8, Litvík 8,5, Švajka 8,5 – Cundrla 9,5, Polzer 9. Střídali: Kozel 8. Branky: Polzer 2x.