Příprava se rozjíždí

Jeseničtí fotbalisté mají za sebou již několik tréninkových jednotek a zatím si připadají spíše jako maratonští běžci. Neoblíbené „polykání“ zimních kilometrů zpestří o víkendu konečně první herní příprava. V sobotu zahajuje FK Jeseník seriál přípravných utkání před jarní sezonou – od 14 hodin se představí na hřišti TJ Lanškroun. Domácí tým je po podzimu na třetím místě krajského přeboru v Pardubickém kraji a ztrácí jen tři body na vedoucí dvojici Chrudim B, Holice. Pro jesenické hráče bude utkání zajímavou konfrontací se soupeřem z vyšší soutěže, zároveň je ale jasné, že samotný výsledek ani předvedená hra obou celků nebude mít příliš vypovídající hodnotu, neboť mužstva jsou teprve na startu přípravy a ani vzdáleně se nepřibližují tomu, čemu se běžně říká optimální herní forma.

V neděli dopoledne od 10 hodin pak čeká jesenické mužstvo první přípravné střetnutí na domácí „umělce“ proti ligovému mladšímu dorostu Dukly Praha U-17. Tento tým je od včerejška na předsezonním soustředění v Petříkově a do Jeseníku dojíždí na herní tréninky. Sedmnáctku Dukly od loňského roku vede jako hlavní trenér odchovanec jesenického fotbalu a ještě donedávna hráč našeho „áčka“ Jan Skoupil. Přečtěte si prosincový rozhovor s Janem Skoupilem na webu pražské Dukly….kliknutím ZDE.

Týmové novinky: Hráči v rámci možností doléčili podzimní šrámy, ale mezi dlouhodobě zraněnými zůstávají Daniel Schneider a Martin Furik. Novým vedoucím mužstva se stal Rudolf Schneider, který stejnou funkci vykonává ve futsalovém Gamaspolu Jeseník a klub si od tohoto muže slibuje hlavně navázání lepší komunikace s futsalisty. Nikdo z hráčů se nevyjádřil, že by chtěl na jaře hrát jinde, což se týká i Lukáše Woitka. Ten se opakovaně stává tématem spekulací o eventuálním odchodu do vyšší soutěže a je pravdou, že v minulých dnech absolvoval několik tréninkůy v Šumperku. Pro jarní sezonu se ale i s podzimním nejlepším střelcem I.A třídy počítá v Jeseníku.

Trenér Ševčík pro víkendové zápasy teprve zvažuje sestavy, i s ohledem na to, že několik hráčů čeká v pátek večer druholigové futsalové utkání. Je možné, že na nedělní střetnutí s Duklou U-17 povolá některé dorostence. Ti se s Duklou utkají ve svém prvním přípravném duelu o den dříve, v sobotu od 10 hodin.