O víkendu s Krnovem a v Letohradě

Naše hlavní mužstvo čeká o víkendu přípravný dvojzápas. Čtyři týdny před ostrým startem jarní sezony se Jeseník střetne doma v sobotu s Krnovem a poté v neděli jede do Letohradu.

Jesenický tým před týdnem proti Břidličné znovu připomenul svou kvalitu a soupeře z vyšší třídy vyprovodil z jesenického stadionu s pětigólovým přídělem. V sobotu nás čeká další domácí duel a potřetí v řadě to bude konfrontace s týmem z Moravskoslezského kraje. Účastník krajského přeboru FK Krnov je pro fanoušky z Jesenicka zajímavý především tím, že od letošního roku ho vede jako hlavní trenér Antonín Mura, který mnoho let řídil Mikulovice v jejich tažení od krajských soutěží až do třetí ligy. Po loňském ukončení mikulovického dobrodružství ve vyšších soutěžích se trenér Mura přesunul do Šumperku, kde ale nenašel společnou řeč s vedením klubu a ještě během letní přípravy skončil. Podzimní sezonu tak absolvoval ve Valašském Meziříčí, ale v zimě se přesunul do Krnova. Jednou z posil jeho nového mužstva má být i nejlepší podzimní střelec České Vsi Navrátil. Krnov je po podzimní části krajského přeboru na 11.místě a souboj v Jeseníku bude jednou z posledních prověrek před startem jarní části, neboť Murovo mužstvo vstupuje do mistrovské sezony už 22.března doma s Bohumínem.

Utkání FK JESENÍK – FK KRNOV se hraje v sobotu 7.3. od 15:00 hodin na hřišti s umělým povrchem v Jeseníku.

Hned v neděli Jeseník zavítá k další přípravě do Letohradu. Tamní divizní klub vstupuje do jarní sezony už tuto sobotu, naše mužstvo se však v neděli od 13 hodin střetne s letohradským „béčkem“, které působí v krajském přeboru a na jaře bude bojovat o záchranu (po podzimu 14.místo). Dá se předpokládat, že v sestavě Letohradu B se představí i hráči divizního „áčka“, kteří se v sobotním divizním mistráku v Českém Brodě nedostanou do hry.