Remíza s Krnovem

FK JESENÍK – FK KRNOV 2 : 2 (0:2)

Další kvalitní přípravu na jarní sezonu má za sebou jesenické mužstvo, které na domácím stadionu přivítalo ve slunečném sobotním odpoledni silný FK Krnov.

Soupeř budil oprávněný respekt, trenér Mura přivedl do kádru několik kvalitních hráčů, mezi jinými i podzimního nejlepšího střelce České Vsi Navrátila. Se záchranou krajského přeboru, který pro Krnov startuje už za dva týdny, by tohle mužstvo nemělo mít problémy. Mimochodem, sílu Krnova pocítil čtyři dny před tímto utkáním také tým Řetězárny, když v přípravě prohrál vysoko 2:10.

A krnovskou nátlakovou hru dlouhé minuty nedokázal přijmout ani Jeseník, který se od počátku bránil aktivnímu soupeři. Ten se také už v páté minutě ujal vedení po rohovém kopu a hlavičce na bližší tyči. Jeseník se herně trápil, u většiny soubojů byli hráči pozdě, vázla kombinace a nepřesné přihrávky provázely jesenickou hru po celý první poločas. Druhý gól dal Krnov v závěru poločasu z přímého volného kopu. Na druhé straně se domácím podařilo jednou přečíslit krnovskou obranu, Hanzlík v útoku třech proti dvěma volil střelu ze strany, kterou brankář lehce chytil.

Po změně stran a protočení sestav obou mužstev Jeseník zlepšil pohyb i zpřesnil hru a rázem se hrálo pod domácí taktovkou. Blíže ke gólu ale byli hosté, když trefili tyč. Branky ovšem padaly už jen do krnovské sítě: v 65.minutě hned po svém návratu na hřiště se parádně trefil z voleje Keltner. A o pět minut později stejný hráč založil útok na pravé straně, rychlý Woitek z křídla našel před brankou nabíhajícího Břízu a ten se nemýlil – 2:2.

Takto kvalitní přípravu by Jeseník potřeboval každý týden. Hned zítra čeká mužstvo výjezd do Letohradu.

FOTOGALERIE ZDE

Sestava FK Jeseník: Vrána – Novák (65. Keltner), Karakasidis, Keltner (46. Macura), P.Glac (46. T.Glac) – Hanzlík (46. Bříza), Mlynář (67. Hanzlík), Minka, Plhák (46. Nepožitek) – Woitek, Kysela (67. Plhák).