Výroční členská schůze

Náš klub svolal na sobotu 14.března výroční členskou schůzi do Modré kavárny v Jeseníku. Přítomní členové FK Jeseník se seznámili s činností klubu v uplynulém roce.


Sekretář klubu Aleš Salva přednesl hodnotící zprávu o činnosti výkonného výboru. S informacemi o úspěších i problémech v jednotlivých týmech následně vystoupili přítomní trenéři. Fotbalový klub Jeseník momentálně zajišťuje herní a tréninkovou činnost pro sedm družstev, od nejmenších benjamínků po mužský tým.
Místopředseda klubu Karel Zelinka informoval o krocích, které FK Jeseník podniká ve snaze zajistit potřebné finanční prostředky na výstavbu sociálního zázemí a kabin. V současné době je podána žádost o dotaci u ministerstva školství, v těchto týdnech probíhá také aktualizace projektu, včetně zpracování rozpočtu a následovat by mělo výběrové řízení. K realizaci stavby v letošním roce však dojde pouze za předpokladu, že žádost o dotaci v Praze bude úspěšná, což se klub dozví v květnu.
Na pořadu valné hromady byla také volba revizní komise, která bude kontrolovat hospodaření klubu a hlídat činnost výkonného výboru. Členy nové revizní komise se stali Radek Hnatiuk, Jan Chytil a Marta Minková.
Klubový ekonom Ladislav Trhlík informoval přítomné o hospodaření klubu a přednesl podstatné body z nového rozpočtu na rok 2015. Z uvedených čísel vyplývá, že na činnost musí klub každoročně zajistit zhruba 1,8 milionu korun. Tyto příjmy jsou zajištěny z několika zdrojů, především dotací na činnost mládeže od města Jeseník, sponzorskými příspěvky ze soukromého sektoru, výnosy z pronájmu klubového autobusu či částky za prodeje a hostování hráčů. Od loňského roku navíc FK Jeseník dostal do své správy celý fotbalový areál na Dukelské ulici, na což vlastník areálu Město Jeseník přispělo klubu pro letošní rok částkou 1 milion korun. Na činnost mládeže dostal klub od města pro tento rok 400 tisíc Kč.

Místopředseda klubu Karel Zelinka v dalším bodu programu navrhl, aby se členské příspěvky pro letošní rok zachovaly ve stejné výši jako loni. Milan Marcinov, který je členem městského zastupitelstva, nicméně upozornil, že výše členských příspěvků je jedním z důležitých kritérií, na které pohlíží grantová komise Města Jeseník při rozhodování o dotacích na činnost jednotlivých sportovních organizací.
V diskuze, do které se zapojili především přítomní hráči FK Jeseník, se projednávalo eventuální znovuobnovení fungování B-mužstva. Z řečnických příspěvků vyplynulo, že většina současných hráčů by uvítala založení rezervního týmu. Vedení klubu je v tomto kroku opatrnější, oponuje obavami z nedostatku hráčů a negativními zkušenostmi z minulosti, kdy činnost B-mužstva způsobovala klubu nemalé problémy. V této otázce by mělo být klíčové také vyjádření současných dorostenců, kteří v mládežnické kategorii po letošní sezoně končí.