Výhra a remíza v dorostenecké divizi

U-19: FK Jeseník – MFK Vítkovice B 8 : 1
U-17: FK Jeseník – MFK Vítkovice B 2 : 2

Nečekaný návrat zimy zrušil většinu fotbalových utkání, ale jeseničtí dorostenci v moravskoslezské divizi nastoupili. Starší dorost porazil na domácí „umělce“ B-mužstvo Vítkovic vysoko 8:1, mladší se stejným soupeřem remizovali 2:2.

Už po minutě hry utekl obraně Marcinov a jesenická „devatenáctka“ vedla 1:0. O pět minut později stejný hráč převedl hezké sólo a dal druhý gól. Když potom opět Marcinov trefil tyč a obránci si odražený míč srazili do vlastní sítě, vypadalo to na jednoznačnou záležitost. Čtvrtou branku dal krásnou střelou zpoza šestnáctky Mráz a poločasový účet 5:0 uzavřel opět Marcinov.

Jednoznačný výsledek byl vůči hostům trochu nespravedlivý, neboť sami spálili mnoho dobrých střeleckých možností a zejména narazili na výborně chytajícího Dostála. I po změně stran tak dával branky pouze Jeseník – rychlé protiútoky zakončovali dvakrát Knébl a jednou Marcinov. Až v poslední minutě se Vítkovice dočkaly čestného úspěchu, když proměnily přímý volný kop.

Mladší dorost v dramatickém utkání dvakrát dotahoval soupeřův náskok. Na 1:1 vyrovnával Mráz po dlouhém nákopu přes půlku hřiště a chybě brankáře. Na konečných 2:2 srovnal v úplném závěru Formánek po velkém závaru před vítkovickou brankou.

Podrobnosti z obou utkání v trenérském hodnocení později.

FOTOGALERIE z utkání starších dorostenců U-19

FOTOGALERIE z utkání mladších dorostenců U-17