Muž zápasu: Tomáš Glac

muzzap2

Zrušili jsme subjektivní a pro mnohé i kontroverzní bodování hráčů, abychom vzápětí založili podobně neobjektivní a stejně zajímavou rubriku: Muž zápasu.

V sobotním utkání TJ OLPA Jindřichov – FK Jeseník (2:3) si titul MUŽ ZÁPASU vysloužil levý obránce TOMÁŠ GLAC, a to nejen za krásný gól na 2:0, který byl mimochodem jeho premiérovým v této sezoně.

Tomá4cši, popiš nám branku, která v 16.minutě znamenala vedení našeho mužstva 2:0…

Rozjel jsem akci kousek za půlicí čarou na své levé straně, narazil jsem si balon s Honzou Minkou, potom hned s Broňou Mlynářem. Oba mi to perfektně vrátili a to už jsem se ocitl před šestnáctkou, tam jsem nahrál Pavlovi Kyselovi, který obloučkem přehodil stopery, já jsem si zaběhl za ně a hned jsem vystřelil. Tak nějak to bylo.

Byl jsi hned rozhodnutý, žeDSC_0832_orez budeš okamžitě zakončovat?

Ano, už když jsem si tam nabíhal, jsem věděl co udělám. Ještě jsem se stihl podívat, jak stojí brankář. Sedlo mi to výborně.

Jak hodnotíš výkon Jeseníku v zápase s Jindřichovem?

Prvních třicet minut jsme hráli výborně a vůbec jsme jim nepůjčili balon. Pak jsme dostali gól a možná jsme se zbytečně zalekli dalšího vývoje. Do druhého poločasu jsme šli s cílem pojistit vedení – i trenér upozorňoval, že pokud by domácí dali kontaktní gól, byla by to velká komplikace a tlak. To se bohužel stalo, my jsme gól nedali a jim vyšel protiútok. Naštěstí jsme pak ubránili těsné vedení.

Souhlasíš s tím, že druhý poločas se herně moc nepovedl?

Souhlasím, byl to z naší strany jeden z nejhorších poločasů. Taky jsme ho prohráli 0:1. Trenér nám v úterý na tréninku určitě k tomu řekne svoje.

Pokud bychom tě nezvolili Hráčem zápasu, komu bys tento primát udělil ty?

Jednoznačně Pavlovi Kyselovi. Hned na začátku přežil srážku se zábradlím, pak dal první gól, mně přihrál na druhý a celkově hrál velmi dobře.