Muž zápasu: Václav Keltner

Jeho prvnmuzzap2í reakce po oznámení, že se stává mužem zápasu s Černovírem: „A kdo o tom, proboha, rozhoduje?“ Verdikt komise ve složení trenér, vedoucí mužstva, předseda a místopředseda však tentokrát byl nekompromisní a jednomyslný. Titul Muž zápasu si odnáší řízný obránce a vládce vzdušného prostoru VÁCLAV KELTNER.

Vašku, jak hodnotíš utkání s Černovírem a jesenické vítězství 3:1?

Vyhráli jsme zaslouženě, ale výkon asi nebyl takový, jak by si fanoušci představovali. Všichni jsme čekali, že dáme víc gólů. Rychle jsme sice vedli, ale pak jsme spoustu šancí neproměnili. Něco tomu chybělo.

Co říkáš na soupeře?

Jako každý tady se snažili hlavně bránit a hráli na brejky. Jeden se jim povedl a dali hezký gól. Dost nakopávali vysoké balony, u kterých jsem mohl využít svých schopností ve vzduchu.

Po čase jsi znovu hrál ve stoperské dvojici, většinou ale nastupuješ na kraji obrany. Kde ti to víc vyhovuje?

Poslední dobou se cítím líp na kraji obrany. Na stoperu je vidět, že to tolik nehrávám a nemám ty správné návyky. Kuba s Kočkou jsou tam sehraní, zatímco pro mě je těžší předvídat, co ten druhý stoper udělá. Na kraji obrany se i víc zapojím do útočných akcí.

Jak se ti líbila bouřlivá atmosféra, o kterou se starali fanoušci z Černovíru?

Oni jsou výborní, to víme. Nejsou sprostí a povzbuzují svoje mužstvo, i když prohrávají. Podle mě má Černovír nejlepší fanoušky v I.A třídě.

Nelze se nezeptat na tvoji fotbalovou budoucnost po skončení sezony: pokračuješ v Jeseníku, nebo se vracíš do Bělé?

Nejsem rozhodnutý, je to padesát na padesát. Po sezoně si musím promluvit s trenérem, do té doby nemůžu říkat, žádné rozhodnutí. Představoval bych si už klidnější fotbalový život a ideální by pro mDSC_0989ě bylo, kdyby v Jeseníku vzniklo „béčko“, za které bych hrál a občas vypomohl „áčku“. Ale jak říkám, definitivně rozhodnutý nejsem.

Koho by jsi zvolil mužem zápasu s Černovírem?

Asi Kočku (pozn.red.: David Macura). Výborně v obraně řešil některé složité situace, měl tam víc dobrých zákroků a na svůj věk hraje stopera velmi zkušeně.