Bludov – Jeseník 1 : 5

Za nelidského vedra nakráčeli jeseničtí fotbalisté na bludovské kolbiště k poslednímu venkovnímu utkání v I.A třídě. Jistý účastník krajského přeboru byl jasným favoritem proti jistému sestupujícímu do I.B třídy a papírové předpoklady se naplnily.

Nehrálo se ani dvě minuty, když z velké dálky napřáhl Minka a jeho nádherná střela orazítkovala břevno. Odražený balon poté trefil letícího brankáře do zad a od něj se odkutálel těsně mimo tyč. Na zahřátí to nebylo špatné. Aktivnější Jeseník se poprvé radoval v 7.minutě: motor středu pole Martin Hanzlík se dostal k odraženému míči a za hranicí pokutového území přízemní střelou k tyči otevřel skóre. V dalších minutách se hrálo převážně mezi šestnáctkami. Domácí měli pár rohových kopů, ale k vážnějšímu ohrožení Koukolovy branky se nedostali. Oba týmy evidentně šetřily s dechem a hosté zkušeně kontrolovali hru. Ve 40.minutě zabojoval u postranní čáry Kysela, zbavil se dvou obránců a předložil gólovou přihrávku Lukášovi Woitkovi, který už měl snadnou úlohu – 0:2.

Ani v druhém poločase nebyl k vidění žádný zběsilý fotbal. Minka se uvedl stejně jako na začátku utkání – nápřah z dálky a prásk to do břevna. Jeseník nadále diktoval úsporné tempo, ale přesto se domácím naskytla velká šance na kontaktní gól – nebezpečná střela šla těsně vedle tyče. A tak se znovu gólově prosadili hosté: Woitek utekl po křídle a jeho prudký centr u přední tyče pohotově tečoval do branky Adam Bříza. V 70.minutě předvedli hosté nejhezčí akci utkání: Broňa Mlynář si v rychlé kombinaci na jeden dotek narazil s Břízou i s Plhákem a uklidil míč k tyči. Vyšachovaná bludovská obrana se jen dívala. Deset minut před koncem dal Jeseník pátou branku. na Woitkův centr Bříza nedoskočil, ale gólman také ne a tím pádem dobíhající Pavel Kysela nemohl minout prázdnou branku. V poslední minutě se řítil Woitek sám na domácího brankáře, který včas vyběhl a vychytal nejlepšího střelce soutěže. Hned vzápětí domácí rozjeli rychlou brejkovou akci, kterou v samostatném úniku zakončili přesně. Jeseník tak v posledních vteřinách přišel o čisté konto.

Poslední rozloučení s I.A třídou čeká mužstvo v sobotu 13.6. od 16:30 na domácím stadionu proti Bělkovicím.

FOTOGALERIE ZDE

Sestava: Koukol (46. Vrána) – Keltner (75. Vavrač), Karakasidis, Macura, T.Glac (55. P.Glac) – Woitek, Hanzlík, Minka (60. Mlynář), Nepožitek (46. Plhák) – Kysela, Bříza. Žluté karty: Keltner. Branky: Hanzlík, Woitek, Bříza, Mlynář, Kysela.