Novinky v FK Jeseník

imagesUž zítra se naši benjamínci a někteří vybraní žáci a dorostenci zúčastní aktivní formou slavnostního zahájení před utkáním mistrovství Evropy do 21 let v Olomouci mezi Itálií a Švédskem. FK Jeseník byl pověřen zajištěním nástupu dětí s fotbalisty před úvodními hymnami, nošením vlajek a dalších pomocných činností během předzápasového programu. Utkání začíná v 18 hodin, Česká televize vysílá přímý přenos od 17:40.

Poimagesslední fotbalový víkend už jen kosmeticky změnil umístění našich mužstev v soutěžích. Sezonu lze považovat za úspěšnou: Muži, mladší žáci a mladší přípravka své soutěže vyhráli, starší žáci skončili druzí a také dorostenci v moravskoslezské divizi nezklamali a obsadili pozice v horní polovině tabulky.

Rimagesozlosování a soupeře pro nový soutěžní ročník se naše týmy dozví v nejbližších dnech: 23.6. se koná losovací aktiv FAČR – Morava, kde hrají naši dorostenci divizi. 25.6. pořádá aktiv Olomoucký krajský fotbalový svaz (krajský přebor mužů a žáků). A 29.6. se uskuteční losovací aktiv Okresního fotbalového svazu Jeseník (okresní přebor starší a mladší přípravky).

imagesPředpokládané trenérské obsazení pro novou sezonu: Muži – Petr Ševčík, dorost U19 – Petr Drochýtek, dorost U17 – Vladislav Vyvážil, žáci U15 – Petr Bašný, žáci U13 – Aleš Salva, přípravka U11 – Milan Marcinov, přípravka U9 – Vladislav Vyvážil, předpřípravka U7 – Pavel Bartošek.

Mimagesužstvo mužů zahájí přípravu na krajský přebor prvním tréninkem v pátek 3.7. O den později v sobotu 4.7. se tým zúčastní přípravného turnaje ve slovenské Turzovce.

Nimagesáš klub stále čeká na verdikt z ministerstva školství ohledně žádosti o dotaci na výstavbu nového zázemí na jesenickém stadionu. Původně se mělo rozhodovat o přidělování podpor už v květnu. Po výměně ministrů zatím není znám nový termín pro zveřejnění úspěšných uchazečů.