Novinky v FK Jeseník

Fotbalový klub Jeseník stanovuje pro novou sezonu vstupné na domácí zápasy mužů v krajském přeboru na 30 Kč pro muže a dále dobrovolné vstupné 10 Kč pro ženy. Mládež má nadále vstup zdarma. Vstupenky na domácí zápasy budou slosovatelné a o poločase dojde k losování výherců o věcné ceny.

Ke změně dochází v realizačním týmu mužů. Na pozici vedoucího mužstva se vrací Aleš Salva, který vykonával tuto funkci do prosince 2014 a v letošní jarní sezoně ho dočasně vystřídal Rudolf Schneider. Kustodem A-mužstva zůstává Rüdiger Nistler, který se navíc bude od nové sezony starat o přípravu vybavení a zázemí u všech ostatních mládežnických družstev. FK Jeseník tímto děkuje Rudovi Schneiderovi za pomoc a dobrou práci vedoucího mužstva v jarní sezoně 2015.

Výsledky předkola okresního poháru mužů: Stará Červená Voda – Zlaté Hory 4:5, Lipová-lázně – Supíkovice 3:1. V semifinále se utkají Zlaté Hory s Jeseníkem a Lipová-lázně s Písečnou. Naše mužstvo si tak po roce zopakuje semifinálový duel ve Zlatých Horách, kde jsme loni v září zvítězili 2:1. FK Jeseník obhajuje prvenství v okresním poháru.

Potvrzeno je hostování našeho hráče Jakuba Řezníčka v klubu TJ Slavia Píšť. Talentovaný hráč (ročník 1996) před dvěma lety odešel do dorostu Baníku Ostrava a v minulé sezoně hostoval v dorosteneckých týmech MFK Vítkovice a FC Hlučín. Jakub Řezníček studuje v Ostravě a od nové sezony po přechodu do dospělé kategorie bude hrát za Slavii Píšť I.B třídu Moravskoslezského kraje.

V jednání je v těchto dnech eventuální přechod některých našich hráčů do sousední České Vsi (I.A třída), ať už formou přestupu či hostování. Jedná se o hráče Adama Obšila a Radima Samoleje (oba hostovali v Řetězárně i minulou sezonu) a také o Jana Hanúska a Marka Lukáče, kteří v červnu skončili v dorostenecké kategorii.

FK Šumperk má zájem o střídavý start jesenických mladších žáků Matěje Sytaře, Matěje Zelinky a Daniela Krézka. Šumperk staví kádr pro žákovskou ligu, o kterou se v letošním roce ucházel také náš klub, ale neuspěl se žádostí o povolení výjimky postavit do ligové soutěže pouze mladší kategorii. Kromě toho FK Jeseník nesplňuje podmínky žákovské ligy na předepsaný počet kabin ve stanovených parametrech. Výše zmínění hráči by měli posílit šumperský ligový kádr ročníku 2003 a současně by dál hráli za Jeseník v krajském přeboru.