V sobotu začínáme

FK JESENÍK – TJ MEDLOV, sobota 8.8.2015, 16:30 hod.

Už za dva dny zažije Jeseník obnovenou premiéru v krajském přeboru, kam se klub vrací po suverénní postupové jízdě I.A třídou. K prvnímu kolu přijede na jesenický stadion „starý známý“ TJ Medlov.

Za středovou tribunou vyrostlo nové stanoviště pro kameramana, což je jedna z řady povinností klubu pro vstup do vyšší soutěže. Tou další je například navýšení počtu pořadatelské služby. Vše je připraveno, občerstvení zajištěno, počasí objednáno. Jeseník se vrací na krajskou scénu.

Trenér Petr Ševčík po pátečním tréninku vybere jedenáctku vyvolených, kteří se v sobotu odpoledne postaví Medlovu. Ten postupoval do krajského přeboru v roce 2013, když vyhrál I.A třídu právě před druhým Jeseníkem, a to s náskokem jedenácti bodů. Po skončení soutěže však jesenický klub podal protest proti medlovskému postupu, neboť TJ Medlov nesplnil podmínku naplněnosti mládežnických kategorií, která byla tehdy nutná pro vstup do krajského přeboru. Olomoucký svaz ovšem jesenický protest zamítl a tak si Jeseník musel postup vybojovat o dva roky později, tentokrát už přímo na hřišti. Medlov mezitím odehrál dvě sezony v krajském přeboru s umístěním na devátém (2014) a šestém (2015) místě.

Vzájemné zápasy Jeseník – Medlov v I.A třídě:
Sezona 2012/2013: FK Jeseník – TJ Medlov 1:4 (0:0), branky: Nepožitek. TJ Medlov – FK Jeseník 2:2 (1:1), branky: Kubík 2.
Sezona 2011/2012: TJ Medlov – FK Jeseník 2:2 (0:2), branky: Kubík, Glac P.  FK Jeseník – TJ Medlov 6:0 (3:0), branky: Kubík 3, Kysela, Jurčák, Kučera.

Kádr FK Jeseník pro podzimní sezonu 2015:

BRANKÁŘI: Michael Vrána, Jakub Koukol, Jan Pastucha.

OBRÁNCI: Vladimír Novák, Tomáš Glac, Petr Glac, David Macura, Jakub Karakasidis, Václav Keltner, Jan Vavrač.

ZÁLOŽNÍCI: Lukáš Woitek, Bronislav Mlynář, Jan Minka, Martin Hanzlík, Patrik Plhák, Jiří Nepožitek, Jan Daniel, Daniel Schneider, Radim Vojtek, Martin Chromek.

ÚTOČNÍCI: Pavel Kysela, Adam Bříza, Martin Furik, David Marcinov.

Sobotní otevírací utkání sezony  Jeseník – Medlov řídí jako hlavní rozhodčí Marek Slota z Olomouce.

Z dalších zápasů prvního kola krajského přeboru bude zajímavé na dálku sledovat střet donedávna třetiligového Zábřehu proti rezervě Mohelnice, jejíž „áčko“ pro změnu letos postoupilo do třetí ligy. Druhý nováček přeboru Ústí odehraje krajskou premiéru také doma proti Litovli. Naši „sousedé“ z Velkých Losin hostí v neděli Chválkovice, s nimiž jsme se ještě předminulou sezonu rovněž potkávali v I.A třídě. Ještě před pár týdny divizní Určice po sestupu zahájí krajský přebor také doma proti Hněvotínu.

Sobota 8.8.2015: Šternberk – HFK Olomouc“B“ (16:30), Dolany – Želatovice (16:30).
Neděle 9.8.2015: Ústí – Litovel (10:00), Zábřeh – Mohelnice „B“ (16:30, Určice – Hněvotín (16:30), Kojetín – Kralice (16:30), Velké Losiny – Chválkovice (16:30).