Jeseník – Medlov 5 : 2

FK JESENÍK – TJ MEDLOV 5 : 2 (3:1)

+ FOTOGALERIE

Úvodní utkání nového ročníku krajského přeboru vyšlo Jeseníku podle představ. Tři body, dobrý výkon, pěkné góly a přesvědčivé zasloužené vítězství.

První střelu si připravili hosté už v první minutě a v osmé se také ujali vedení. Po rychlé akci z levé strany vběhl útočník do pokutového území, Karakasidis ho zastavil jen za cenu faulu a rozhodčí s penaltou neváhal. Okrouhlý z penaltového puntíku nedal Vránovi šanci a Medlov vedl.

Jeseník se rozjížděl pomalu, ale ve chvíli, kdy se dostal do tempa, byl s Medlovem konec: 11.minuta – Karakasidis centruje do vápna a ve skrumáži se pohotově prosazuje Macura – 1:1. Potom si Plhák vychutnal rychlou kličkou obránce a chladnokrevně zakončil k zadní tyči. A v 18.minutě byl obrat definitivně dokonán: Plhák z rohového kopu našel přesně hlavu nabíhajícího Woitka a bylo to 3:1.

Do přestávky mohl Jesení náskok ještě navýšit a Medlov nestačil smrtící útoky zastavovat. Krásný Woitkův průnik a tvrdá středa zpoza šestnáctky skončila na břevnu medlovské branky. Stejný hráč po rohovém kopu mířil tentokrát přesně, ale gólman hostí parádním zákrokem střelu vytlačil znovu na břevno. Na konci poločasu měl šanci Keltner a minul. Další gól mohl přidat Plhák, dvě šanci zahodil Bříza. Zkrátka Jeseník pokračoval v ofenzivní vlně, na kterou byli domácí diváci zvyklí v minulé sezoně.

Druhý poločas domácí zvolnili tempo a přenechali hostům iniciativu. Medlov držel balon, ale nedostal se dál, než po šestnáctku. Na další gólovou radost si domácí fanoušci museli počkat až s příchodem střídajícího Hanzlíka, který dvěma krásnými centry z pravé strany našel nabíhající spoluhráče. V 75. minutě se mezi gólové střelce zapsal benjamínek týmu Marcinov. A v 78. si druhou radost prožil Plhák, jehož našel Hanzlík u vzdálenější tyč. Poslední slovo na góly bohatého zápasu měli hosté, když centrovaný míč našel volného Müllera, který hlavou uzavřel skóre na 5:2.

„S výsledkem i s předvedenou hrou jsem spokojený. Bylo důležité, že jsme po inkasované brance rychle vyrovnali a rychle náskok navýšili,“ komentoval utkání trenér Petr Ševčík.

FOTOGALERIE ZDE

VIDEO POZDĚJI ….

Sestava: Vrána – Keltner (82. P.Glac), Karakasidis, Macura, Vavrač (75. Novák) – Woitek, Minka, Mlynář, Marcinov (85. Vojtek) – Bříza (72. Hanzlík), Plhák (80. Chromek).