V neděli do Želatovic

Jesenlogo_fc_zelatoviceík je připraven na první výjezd za soupeřem v krajském přeboru. V neděli od 16:30 hodin se naše mužstvo představí v Želatovicích na Přerovsku.

Úspěšný vstup do sezony vlil do řad nováčka přeboru značné sebevědomí. „Nálada v týmu je výborná, kluci jsou nažhavení a odhodlaní,“ líčí situaci v kabině trenér Petr Ševčík. K nedělnímu utkání zároveň dodává: „Čekám těžký zápas, soupeř před týdnem prohrál 0:4 a doma to budou chtít napravit. Ale za sebe říkám, že tam jedu vyhrát.“

Svalový problém Pavla Kysely přetrvává a jesenický útočník bude mimo hru 3 až 4 týdny. Jirka Nepožitek je v pořádku a s mužstvem už trénoval, stejně jako Daniel Schneider. Na marodce zůstávají na delší dobu Tomáš Glac a Martin Furik.

Klub FC Želatovice se několik desetiletí pohyboval na úrovni okresních a nižších krajských tříd. V roce 2006 se Želatovicím podařilo postoupit do krajského přeboru. Během devíti sezon v přeboru skončilo mužstvo nejlépe na 6.místě v sezoně 2011-12. V posledních dvou ročnících obsadily Želatovice shodně sedmé místo. Poslední vzájemné utkání v Želatovicích skončilo remízou 1:1, bylo to na jaře 2011 a naše mužstvo v této sezoně sestoupilo. Tehdejší duel pamatují ze současného jesenického kádru T. Glac, Keltner, P. Glac, Woitek a Plhák.

Do nového soutěžního ročníku vstoupily Želatovice vysokou porážkou v Dolanech 0:4. Více o tomto utkání zde.

Z dalších zápasů 2.kola: náš soupeř z předchozího kola Medlov přivítá v domácí premiéře Ústí, které doma remizovalo s Litovlí. Zábřeh po prohře s Mohelnicí B hraje podruhé doma, tentokrát proti Určicím a zmíněné mohelnické „béčko“ hraje na vlastním stadionu s Litovlí. Další vítězné týmy z prvního kola Velké Losiny a Dolany jedou na hřiště soupeřů do Kralic respektive na HFK.

Utkání 2.kola krajského přeboru FC ŽELATOVICE – FK JESENÍK se hraje v neděli 16.8. od 16:30 hodin a jako hlavní ho řídí Miroslav Konečný z Olomouce.