Neúspěšný vstup do sezony

FK JESENÍK – FC VSETÍN 1 : 2 (1:1)

Jesenickým starším dorostencům U-19 se nepodařil úvodní zápas nové sezony v moravskoslezské divizi. Na domácím hřišti prohráli se Vsetínem.Od začátku byli hosté o něco aktivnější a díky přímočarému přechodu do protiútoku si v prvních dvaceti minutách připravili několik nadějných šancí. V 19.minutě pak šel Vsetín do zaslouženého vedení, když Fojtů na vzdálenější tyči usměrnil hlavou přesný centr z pravé strany.

Domácí se nemohli dostat do tempa, vázla jim kombinace a prohrávali osobní souboje. Světlejší momenty ve hře představil Jeseník až během vydařené desetiminutovce v závěru poločasu. V ní také Knebl vyrovnal, když zpracoval Nguyenův centr, rychlým otočením kolem obránce se uvolnil a zamířil k tyči – 1:1. Stejný hráč chvíli předtím trefil břevno po výborné Mrázově akci.

Druhý poločas přinesl vyrovnaný a otevřený fotbal se šancemi na obou stranách. Tu největší jesenickou měl Formánek, jehož střela už mířila do prázdné brány, ale vsetínský gólman pomalý míč stačil doběhnout a na poslední chvíli odvrátit na roh. Rozhodující moment přišel v 73.minutě, kdy hosté založili rychlý brejk, Fojtů utekl po levém křídle a z úhlu podruhé překonal Pastuchu. Kdo čekal závěrečný domácí tlak, nedočkal se. Naopak v 88.minutě byl vyloučen jesenický Orel, když během pouhých pěti minut viděl dvě žluté karty. I v závěru měl více práce domácí brankář Pastucha, který byl nejlepším hráčem Jeseníku a mnohokrát svůj tým podržel. Na body to bohužel nestačilo.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Žemba, Mazánek, Janíček, Orel – Nguyen, Prachař, Mráz, Gnida, Bajza (18. Formánek) – Knebl. Žlutá karta: Bajza, Gnida, Orel. Vyloučení: Orel (po 2.žk). Branka: Knebl.