Zlaté Hory – Jeseník 2 : 3

K semifinále poháru OFS Jeseník jelo naše mužstvo jako jasný favorit. Úkol jsme splnili, vyhráli, postoupili. Na všechno ostatní – jak už kdysi někdo moudrý řekl – se historie ptát nebude…

Zlaté Hory – Písečná 1:9, tenhle výsledek musel být jeden velký omyl. Čtyři dny po velkém debaklu zlatohorského mužstva v I.B třídě nastoupil proti Jeseníku koncentrovaný a bojovný tým odhodlaný potrápit obhájce poháru. A to se domácím podařilo. Jeseničtí šli do zápasu s jasným cílem rychle rozhodnout o výsledku a po aktivním začátku otevřel skóre krásnou střelou z dálky v 11.minutě Plhák. Stejný hráč na konci úvodní půlhodiny po individuální akci zvýšil na 2:0. Rozhodně se však nehrálo jen na jednu branku, domácí měli v první půli několik dobrých šancí.

Trenér Petr Ševčík do úvodní jedenáctky zařadil jen čtyři hráče ze základní sestavy, která nastoupila v prvních dvou kolech krajského přeboru: Macuru, Karakasidise, Marcinova a Plháka. Zbytek tvořili hráči z lavičky a na kombinacích byl znát určitý nesoulad, navíc někteří hráči nastoupili na postech, které nemají úplně zažité.

I tak měl mít Jeseník utkání pevně pod kontrolou a dá se říct, že až do 70.minuty také měl. V první minutě druhého poločasu přidal třetí branku střídající Bříza, když svůj první dotek s míčem přetavil v gólovou střelu. Stejný hráč pak byl hlavním protagonistou jesenického festivalu zahozených šancí. Na druhé straně domácí dvakrát potrestali chyby v jesenické defenzivě a zlatohorští diváci se dobře bavili v závěrečných dramatických minutách,  v nichž domácí tým živil naději na senzační vyrovnání. To se nekonalo, Jeseník vyhrál, Zlaté Hory opouštěly hřiště se vztyčenou hlavou.

Naše mužstvo čeká po vítězství 3:2 finále poháru na hřišti Lipové nebo Písečné.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák, Macura, P.Glac, Nepožitek – Chromek, Karakasidis (46. Woitek), Hanzlík, Vojtek – Marcinov (60. Vavrač), Plhák (46. Bříza). Branky: Plhák 2, Bříza.