V sobotu s HFK

Druhholice_whiteoutá domácí kapitola jesenického návratu do krajského přeboru je tady. V sobotu odpoledne přijíždí na náš stadion juniorka 1.HFK Olomouc.

Týmové novinky: po nedělní remíze v Želatovicích trenér Ševčík zrušil úterní trénink a nechal mužstvo odpočinout pro středeční pohárový duel ve Zlatých Horách. Jan Minka, který byl na závěr zápasu v Želatovicích po druhé žluté kartě vyloučen, vyfasoval na dnešním zasedání disciplinární komise v Olomouci jednozápasový trest s platností od 18.8. Tím pádem si trest odseděl ve včerejším pohárovém střetnutí ve Zlatých Horách a v sobotu může nastoupit. Kromě dlouhodobých marodů Kysely, T.Glace a Furika jsou všichni hráči zdravotně v pořádku, včetně brankáře Pastuchy. Ten byl minulý víkend zdravotně indisponován, ale ve středu už chytal ve Zlatých Horách. „Rád bych ho viděl mezi tyčemi i v sobotu, uvidíme, jak na tom bude,“ prozradil své záměry trenér Ševčík.

HFK Olomouc B je dlouholetým účastníkem krajského přeboru a pravidelně bojuje v nejvyšších patrech tabulky. Výjimkou byla snad jen minulá sezona, v níž holická rezerva obsadila až jedenácté místo. Také start do nové sezony olomouckému týmu vyšel. Ve Šternberku remizoval 3:3, minulé kolo doma zdolal Dolany 3:1. Jesenický trenér Petr Ševčík na adresu HFK říká: „Čeká nás technický běhavý soupeř, mají rádi balon a jsou to šikovní hráči, kteří trénují s áčkem. Bude to těžký soupeř a mohl by to být hezký zápas, jako s Medlovem, který taky chtěl hrát fotbal. Nemám informace o tom, jestli někdo z jejich áčka doplní sestavu pro náš zápas. Ale my se nehodláme ohlížet na to, kdo proti nám stojí, doma chceme vždy naplno bodovat.“

Dodejme jen, že A-mužstvo HFK hraje v neděli dopoledne utkání moravskoslezské ligy ve Valašském Meziříčí.

Utkání FK JESENÍK – 1.HFK OLOMOUC B se hraje v sobotu 22.8. od 16:30 hodin. Jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit Roman Přikryl z Konice.
Bohaté občerstvení je zajištěno, o poločase losování vstupenek o ceny.

Z dalších utkání 3.kola krajského přeboru:
Vedoucí tým soutěže Velké Losiny hostí v neděli Hněvotín a bude to souboj dvou mužstev, které v minulém kole dokázaly svým soupeřům nasázet po sedmi gólech. Mohelnické „béčko“ se pokusí prodloužit stoprocentní bodovou bilanci na hřišti Určic. V Ústí se bude hrát derby přerovského okresu – přijede náš poslední soupeř Želatovice. Litovel se na domácím stadionu pokusí vstřelit svůj první gól v tomto ročníku, a to do sítě soupeře z nedalekého Medlova. Poslední Chválkovice, které také ještě neskórovaly a ani nebodovaly, jedou rovněž kousek – na hřištědo Dolan. Ve Šternberku se pokusí Kralice odčinit domácí debakl 0:7 od Velkých Losin. Zábřeh po dvou domácích duelech vyjíždí poprvé na soupeřovo hřiště, konkrétně do Kojetína.