Startuje žákovský přebor

V sobotu dopoledne bude rozehrán nový soutěžní ročník krajského přeboru žákovských kategorií. FK Jeseník hostí na svém stadionu soupeře z Konice.

Starší žáci kategorie U-15 pod vedením trenéra Petra Bašného skončili v minulé sezoně na druhém místě s tříbodovou ztrátou na vítězné Čechovice. Situace se současným kádrem je ovšem více než kritická. Trenérovi zůstalo v týmu pět hráčů ročníku 2001, z toho jsou dva brankáři. Jan Zrník odešel na hostování do Prostějova, kde bude hrát ligovou soutěž. Marek Cekuras absolvoval přípravu se Sigmou Olomouc, ale podzim ještě odehraje v Jeseníku, kde bude pendlovat mezi mladším dorostem a staršími žáky. Z ligové Mladé Boleslavi se do mateřského klubu po půlročním hostování vrátil Tomáš Cundrla. Další čtyři hráči ročníku 2002 přecházejí z mladších žáků. Dohromady však kádr tvoří v současnosti pouhých deset hráčů. I proto byl tento týden vyřízen střídavý start Patrika Kmínka z TJ Zlaté Hory. Nová posila ovšem v prvním zápase proti Konici bude Jeseníku kvůli zranění chybět. Sestavu pro otevírací utkání tak musí doplnit vybraní hráči z kategorie mladších žáků.

Kategorie U-13 obhajuje prvenství v přeboru, který jeseničtí mladší žáci vyhráli již třikrát v řadě. Mužstvo pod vedením trenéra Aleše Salvy během prázdnin tvrdě trénovalo čtyřikrát týdně a kádr je konsolidovaný a dostatečně široký. Hráči Matěj Sytař, Daniel Krézek, Matěj Zelinka a Jan Vajda byli uvolněni na střídavý start do ligového Šumperku, kde už mají za sebou dvě soutěžní kola.

Krajský přebor se od letošní sezony rozšířil na šestnáct týmů. Po sobotním vstupu do soutěže proti Konici se žákovská družstva Jeseníku představí hned příští týden ve středu opět doma proti nováčkovi z Loštic.