Jeseník – HFK Olomouc B 3 : 1

Jesenický fotbalový orchestr zase jednou zahrál pěknou písničku. Výborný výkon proti výbornému soupeři přinesl důležité tři body a nejméně do neděle vedoucí příčku v tabulce krajského přeboru.Herní výkon mužstva roste s kvalitou soupeře. Jestliže v Želatovicích trenér Petr Ševčík vyjádřil nespokojenost s předvedenou hrou a po středečním poháru ve Zlatých Horák převládaly v jesenickém táboře spíše rozpaky, na rezervu holického klubu se naše mužstvo připravilo a převedlo fotbal vysoké úrovně.

Samotný zápas začal s půlhodinovým zpožděním kvůli pozdnímu příjezdu olomouckého mužstva. Narychlo rozcvičení hosté se museli v úvodu utkání bránit velkému náporu domácích, který vyvrcholil v desáté minutě vedoucím gólem. Po závaru před brankou olomoucký stoper při odkopu v pádu trefil vlastní ruku a rozhodčí nařídil první ze tří pokutových kopů v tomto utkání. Míč si postavil Broňa Mlynář a nedal gólmanovi šanci – 1:0. O tři minuty později rozehrávali domácí standardní situaci, Karakasidisův centr do vápna přizvedl hlavou jeden z hostujících hráčů balon se tak dostal k zadní tyči, kde nikým nekrytý Woitek doklepl do prázdné brány. Dvoubrankové vedení zklidnilo jesenickou hru a mladý holický výběr začal ukazovat, že také přijel hrát fotbal. Oboustranně útočná hra bavila diváky. Hostům zatápěla úderná trojice Woitek, Marcinov, Plhák, podporovaná dobře hrající středovou dvojicí Mlynář – Minka, ale do útočných aktivit se význačně zapojovali z levé strany také Nepožitek s Vavračem. Na druhé straně si musel Jeseník dávat pozor na mladé dravce v holickém dresu a veterán mezi tyčemi Pastucha se rozhodně nenudil. Ve 28.minutě se k přímému volnému kopu postavil Šuba a nádhernou technickou ránou obstřelil jesenickou zeď.

Začátek druhého poločasu rozvířil emoce, když ve 49.minutě po vzdušném souboji nařídil rozhodčí Přikryl penaltu proti domácímu týmu. Brankář Pastucha se vrhl doprava a holický střelec neomylně našel jeho rukavice. Klíčový moment zápasu s ústředním hrdinou v osobě zkušeného brankáře, který chytal krajský přebor už v době, kdy někteří jeho spoluhráči ještě nebyli na světě. V dalších minutách se hra na obou stranách značně přiostřila a rozhodčí v rychlém sledu za sebou ukázal pět žlutých karet.

V 52.minutě Marcinov utekl obraně, koncovku chtěl řešit fotbalově a chytrým lobem přehodil brankáře, jenže balon se zastavil na tyči. Blízko ke gólu byl Jeseník o chvíli později, když se Nepožitek opřel do balonu z přímého volného kopu a jeho dalekonosnou ránu famózním zákrokem vyrazil olomoucký gólman Kopřiva. Následně si poradil i s Woitkovou hlavičkovou dorážkou. V 58. znovu pronikl do šestnáctky Marcinov, zezadu byl postrčen a rozhodčí potřetí v zápase ukázal na penaltový puntík. Mlynářova přízemní střela do stejného koutu jako při první penaltě a Jeseník vede 3:1. V 60.minutě ujely nervy autorovi olomouckého gólu Šubovi, který tvrdě zfauloval Marcinova a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Jeseník přesilovku nevyužil a dá se říct, že ve zbytku zápasu kontroloval situaci. Přesto měl holický tým několik náznaků a moc nechybělo, aby dal kontaktní gól, který by zdramatizoval závěrečné minuty. Jeseník na druhé straně hrozil z brejků a měl rovněž dobré šance. Skóre už se ale neměnilo.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák, Macura, Karakasidis, Vavrač – Marcinov (89. Chromek), Minka (75. Keltner), Mlynář, Nepožitek (79. Hanzlík)  – Plhák (73. Bříza), Woitek (90. Vojtek). Žluté karty: Minka, Macura, Novák, Mlynář, Bříza. Branky: Mlynář 2, Woitek.