Ohlédnutí za víkendem

Po mužích a dorostencích rozehráli novou sezonu také naše žákovské týmy, které v prvním kole krajského přeboru stoprocentně bodovaly.

MUŽI

Tři pokutové kopy nařízené v utkání třetího kola krajského přeboru rozhodly důležitý zápas mezi dvěma týmy, které v prvních dvou kolech neprohrály. Jeseník obě penalty proměnil, HFK Olomouc B svoji šanci promarnilo a také proto odjelo ze severu s porážkou 1:3. Naše mužstvo tříbodový zisk proti silnému soupeři povzbudil před dalšími boji – ten nejbližší nás čeká v sobotu ve Chválkovicích.

DOROST

Jeseničtí dorostenci mají hned v úvodu sezony vážné problémy se sestavou a nový trenér Drochýtek látá základní jedenáctku jak se dá, i s vydatnou pomocí mladších dorostenců. Výsledky bohužel odpovídají momentálnímu stavu mužstva. V Šumperku naše U19 prohrála vysoko 0:5. Mladší dorostenci rovněž znatelně oslabení odehráli na šumperském stadionu solidních sedmdesát minut a dlouho vedli 1:0, závěr ale nezvládli a prohráli vysoko 1:6. Šanci na reparát dostanou oba dorostenecké týmy tuto sobotu doma proti Uničovu.

ŽÁCI

Rovněž starší žáky trápí nedostatečně široký kádr, který musí doplňovat hráči z U-13. Přesto naše „patnáctka“ proti Konici zvládla premiéru nové sezony a vyhrála po boji a také s notnou dávkou štěstí 3:2. Mladší žáci si proti slabšímu soupeři s chutí zastříleli a zvítězili vysoko 9:1. Už ve středu hrají žáci vložené kolo krajského přeboru a na domácím hřišti přivítají nováčka soutěže z Loštic. V neděli pak jedou do Šternberka.