V sobotu do Chválkovic

Čtvrté podzimní kolo a druhý výjezd v krajském přeboru posílá jesenickou družinu na olomouckou periferii do Chválkovic.

Na severní předměstí hanácké metropole jede naše mužstvo s posilněným sebevědomím z posledního domácího vystoupení (vítězství nad HFK Olomouc 3:1). Současně se ale Jeseník musí vypořádat se dvěma nepříjemnými absencemi. Jan Minka je na antibiotikách a jeho start ve Chválkovicích je vyloučen. A první možná náhrada do středu pole Martin Hanzlík se v předstihu omluvil z rodinných důvodů. Ze tří špílmachrů tak zbyl trenérovi Ševčíkovi jen Bronislav Mlynář. „Do středu zálohy tím pádem vysuneme Kubu Karakasidise a jeho místo uprostřed obrany převezme Vašek Keltner,“ prozradil trenér chystané rošády.

Stav marodů: Pavel Kysela po svalovém zranění začal trénovat a postupně zvyšuje zátěž. Trenér Ševčík už by ho rád měl příští týden na střídačce. V tréninkové přípravě je také Dan Schneider. Dlouhodobě mimo hru zůstávají Martin Furik a Tomáš Glac.

SK Chválkovice postupovaly do krajského přeboru rok před námi, když využily možnosti postupu ze třetího místa. „Myslím, že se moc nezměnily, bude to houževnatý a běhavý soupeř,“ míní trenér Petr Ševčík. Poslední vzájemný zápas v dubnu 2014 v Jeseníku skončil naší vysokou výhrou 6:1.

Chválkovicím se na rozdíl od nás vstup do letošní sezony příliš nevydařil. Ve třech kolech ještě neskórovaly a mají jediný bod z minulého týdne, za ubráněnou bezgólovou remízu v Dolanech. Předtím prohrály doma se Šternberkem 0:2 a v prvním kole si odvezly z Velkých Losin debakl 0:4. „Samozřejmě mají velkou motivaci konečně pořádně bodovat. Ale věřím, že my jim to nedovolíme,“ hlásí odhodlání před sobotním zápasem trenér Ševčík.

Utkání SK Chválkovice – FK Jeseník se hraje v sobotu 29.8.2015 od 16:30 hodin.

Z dalších utkání 4.kola:

V sobotu se kromě našeho duelu ve Chválkovicích hrají ještě dva zápasy. Poslední Kralice hostí Dolany a pokusí se proti nim urvat první vítězství v sezoně. Hněvotín má po třech kolech divoké skóre 12:10 a na svém hřišti přivítá dosud neporažený Šternberk.

V neděli se pak hraje zbývajících pět utkání. Náš poslední soupeř HFK Olomouc přivítá našeho příštího soupeře Ústí. Vedoucí mužstvo tabulky Mohelnice B hostí Medlov. O své první vítězství se ve vzájemném souboji budou prát Želatovice a Litovel, přičemž hosté z Litovle v prvních třech kolech nedokázali skórovat. Zajímavou konfrontaci dvou rivalů z šumperského okresu uvidí Zábřeh, kam přijedou Velké Losiny. Posledním duelem kola je střet Určic s Kojetínem.