CHVÁLKOVICE – JESENÍK 1 : 2

Po čtyřech kolech stále bez porážky. Výborný vstup do krajského přeboru pokračuje a Jeseník si ve Chválkovicích připsal zasloužené tři body.

Předzápasový optimismus ještě posílila akce už z páté minuty utkání: Macura nákopem vysunul rychlonožku Woitka, ten vletěl do pokutového území, dlouhou zasekávačkou se zbavil dezorientovaného obránce a z hranice šestnáctky chytrou technickou střelou ke vzdálenější tyči obstřelil gólmana. Jeseník vedl 1:0.

Na soupeře od počátku platilo důrazné jesenické napadání a domácí defenziva se ocitala pod tlakem. Ve 12.minutě Woitek chytrou přihrávkou do uličky našel nabíhajícího Nepožitka, kterého sice v šanci vychytal domácí brankář, ale odražený míč se dostal k Plhákovi a jeho dorážku do prázdné branky zastavila ruka domácího obránce. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Mlynář  bylo to 0:2.

I v dalším průběhu první půle byl Jeseník lepší a aktivní hrou dostával Chválkovice do problémů. Obrovskou příležitost měl Marcinov, když si narazil s Mlynářem a před brankou pálil do vybíhajícího gólmana. Chválkovického hrdinu mezi tyčemi před přestávkou potřetí překonal krásnou střelou Karakasidis, asistent rozhodčího ale viděl těsný ofsajd.

Druhý poločas se příliš nepovedl. Domácí se snažili, ale chyběla jim kvalita v kombinaci a o nějakých stoprocentních gólových příležitostech se hovořit nedá, spíš náznaky, pološance, nepříjemně odražené balony, pár závarů po rohových kopech. Jeseník pojal zbytek zápasu jako udržovací, odehraný na půl plynu, a málem na to doplatil. Neboť v 84.minutě domácí po dlouhém autovém vhazování snížil, když se ve vápně nejlépe zorientoval Penc a z otočky poslal míč nechytatelně k tyči. Z bezproblémového zápasu bylo rázem drama, ale hosté závěrečný soupeřův nápor ustál a odvezl si z Chválkovic tři body.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák, Keltner, Macura, Vavrač – Marcinov (62. Bříza), Karakasidis, Mlynář, Nepožitek (73. P.Glac) – Plhák, Woitek. Žluté karty: Plhák, Bříza. Branky: Woitek, Mlynář (pen.)