Úspěšný start sezony

Starší žáci FK Jeseník na začátku sezony ukázali, že by znovu mohli patřit mezi favority na přední umístění v krajském přeboru. Po třech kolech mají plný bodový zisk. Přesto nelze dosavadní výsledky přeceňovat. Těžší zkoušky teprve přijdou, zvlášť když přihlédneme k přetrvávajícím velkým problémům se složením mužstva.

1.kolo: JESENÍK – KONICE 3 : 2 (2:1)

Úvodní domácí utkání sezony hrané v sobotu 22.8. přineslo dramatický a vyrovnaný souboj se šťastným koncem pro domácí. V základní sestavě Jeseníku se objevili hned tři mladší žáci a další tři byli připraveni na střídání. Už po deseti minutách otevřel skóre Matěj Sytař, když po přihrávce Tomáše Cundrly postupoval sám na branku a s přehledem proměnil. Hosté vyrovnali po individuálním průniku z pravé strany, když konický útočník prokličkoval celou obranou a zastavil se až v prázdné bráně. Ale do poločasu strhl vedení na jesenickou stranu Karel Tulis, k němž propadl centrovaný míč po nepovedeném odkopu konického stopera. V druhém poločase hosté tlačili a výsledkem jejich převahy bylo zasloužené vyrovnání. Jenže pak další hrubou chybou nabídli Jeseníku šťastné vítězství. Tulisovu střelu brankář neudržel a dobíhající Latzel dorážel do prázdné branky. Závěr utkání dohráli domácí taktickým držením míče v rozích hřiště.

FOTOGALERIE

Sestava: Bašný – Látka, Cekuras, Horák, Orel – Sytař, Dostál, Krézek, Tulis – Bouchal, Cundrla. Střídali: Latzel, Zelinka, Bartoš, Sedlák, Malysa. Branky: Sytař, Tulis, Latzel.

2.kolo: JESENÍK – LOŠTICE 6 : 2 (2:1)

Uprostřed týdne se hrálo vložené kolo a do Jeseníku přijel nováček soutěže z Loštic. A byli to právě hosté, kdo se na konci úvodní čtvrthodiny dostali do vedení nádhernou střelou snad ze třiceti metrů do šibenice. Byl to krásný fotbalový moment, ale jak ukázal další průběh utkání, kluci z Loštic mohli spoléhat víceméně právě jen na tyto náhodně povedené střely. Většinu času se hrálo v režii Jeseníku, který dobrou kombinační hrou přehrával soupeře a do přestávky otočil skóre: po průniku Tomáše Cundrly si jeho přihrávku před branku srazil loštický obránce do vlastní sítě. Cundrlův druhý individuální kousek s přesným zakončením pak dostal domácí tým do vedení. Po změně stran se podařilo Lošticím vyrovnat gólem přímo z rohového kopu. Byl to ale poslední útočný záchvěv nováčka přeboru. Honza Bouchal krásnou střelou pod břevno vrátil Jeseníku vedení. Následně Marek Cekuras proměnil penaltu nařízenou za faul na Patrika Kmínka. Pátou branku přidal znovu Tomáš Cundrla. A definitivně hosty dorazil v závěru Jirka Horák. Mezitím Jeseník spálil další množství šancí.

FOTOGALERIE

Sestava:  Látka – Orel, Cekuras, Horák, Tulis – Zelinka, Dostál, Cundrla, Sytař – Kmínek, Bouchal. Střídali: Bartoš, Sedlák, Malysa. Branky: Cundrla 2, Bouchal, Cekuras, Horák, vlastní.

3.kolo: ŠTERNBERK – JESENÍK 0 : 8 (0:4)

Třetí utkání a první výjezd na soupeřovo hřiště v neděli 30.srpna přinesl starším žákům třetí výhru a aktuálně vedoucí příčku v průběžné tabulce. Už předchozí utkání s Lošticemi ukázalo, že Patrik Kmínek ze Zlatých Hor bude pro Jeseník velkou posilou a v tomto utkání se nový spoluhráč blýskl dvěma góly. Navíc se začíná sehrávat a dobře zapojovat do kombinační hry, takže během utkání připravil chytrými přihrávkami spoustu dobrých šancí. Utkání mělo jednostranný průběh a přestože domácí bojovali a snažili se, jejich individuální kvalita nedosahovala úrovně kluků z Jeseníku. I bez šéfa obrany Marka Cekurase jesenická „patnáctka“ poprvé udržela čisté konto, a to i díky dvěma výborným zákrokům Vojty Bašného.

FOTOGALERIE

Sestava:  Bašný – Orel, Horák, Látka, Tulis – Latzel, Dostál, Cundrla, Bouchal – Kmínek, Bartoš. Střídali: Planý, Sedlák, Plšek, Malysa. Branky: Bouchal 3, Kmínek 2, Cundrla 2, Planý.