Zítra proti Ústí

První ze dvou podzimních vložených kol uprostřed pracovního týdne čeká naše mužstvo zítra. Do Jeseníku přijedou fotbalisté Sokola Ustí.

Předehrávané čtrnácté kolo proti sobě svede dva nováčky, dva suverénní vítěze obou skupin I.A třídy v minulé sezoně a dva „staré známé“ z červnového finále krajského poháru. V něm naše mužstvo prohrálo na neutrální půdě v Moravičanech 1:4 a tak po třech měsících přichází čas odplaty.

V neprospěch hostů hraje skutečnost, že zrovna ve všední den musejí absolvovat nejvzdálenější výjezd celé sezony, ale o tom ať nám někdo něco vypráví, protože Jeseník takových dvouhodinových cest absolvuje asi dvanáct za sezonu. Otázkou tedy je, v jakém složení hosté přijedou, jaké hráče budou mít k dispozici. Ale například, na zmíněné červnové finále poháru, které se hrálo také v pracovní den, přijel tento mladý celek v nejsilnější sestavě.

Ústí poprvé o uplynulém víkendu ukázalo svoji očekávanou ofenzivní tvář, když hladce „přejelo“ HFK Olomouc B na jeho hřišti 5:0! O týden dříve zdolalo doma Želatovice 4:2. Devět gólů v posledních dvou zápasech – to je vizitka, kterou musíme brát vážně.

Naše mužstvo se musí vypořádat s klíčovou absencí: kvůli dlouhodobě nahlášené týdenní dovolené bude chybět jedna z velkých opor Lukáš Woitek, se kterým nelze počítat ani pro následující sobotní duel s Kralicemi. Velký otazník visí také nad Davidem Marcinovem. Jesenický objev dosavadního průběhu sezony obdržel pozvánku na reprezentační akci futsalového nároďáku do 19 let a proti Ústí vůbec neměl být k dispozici. Jenže včera se z reprezentačního srazu vrátil kvůli nemoci. Pravděpodobnost, že by Marcinov zasáhl do středečního utkání, je malá. Nejistota panuje nad zdravotním stavem a formou Honzy Minky, který kvůli nemoci vynechal sobotní utkání ve Chválkovicích. V plném tréninkovém procesu už je Pavel Kysela a má chuť nastoupit, trenér Petr Ševčík by se ovšem rád vyhnul zbytečnému uspěchání návratu po svalovém zranění.

Utkání FK Jeseník – TJ Sokol Ústí se hraje ve středu 2.9.2015 od 17:30 hodin.

Z dalšího programu předehrávaného 14.kola:
Šternberk přivítá na domácím hřišti Medlov, který si notně posílil sebevědomí vysokou výhrou v Mohelnici.  Vedoucí tým soutěže hostí na svém hřišti ve Velkých Losinách soupeře ze Želatovic. Náš příští soupeř z Kralic jede po zisku prvního vítězství za dalšími body do Zábřehu. Poslední Chválkovice jedou na hřiště do Určic. O první vítězství se pokusí Litovel, ovšem v Dolanech to bude mít velmi těžké. Zajímavý souboj lze čekat v Mohelnici, kam přijede Hněvotín. A posledním duelem zítřejšího kola je střet Kojetína s olomouckým HFK.