Jeseník – Ústí 1 : 1

V dnešním předehrávaném 14.kole krajského přeboru se zrodila remíza v utkání vysoké kvality. Po bezbrankovém poločase se do vedení dostali ve 48.minutě hosté. Jeseník vyrovnal v 71.minutě povedenou střelou Honzy Minky. V oboustranně ofenzivním utkání se zrodila zasloužená dělba bodů. Hosté po vyloučení v 80.minutě dohrávali v oslabení.

Domácí se museli vypořádat s klíčovými absencemi dvou rychlý krajů Woitka a Marcinova. Nahradili je vpravo Nepožitek a vlevo Vavrač a oba odvedli maximum, stejně jako celý tým. Od první minuty se hrálo útočně, bez vyčkávání, ale dlouho také bez vyložené gólové šance. Na jesenické straně to z dálky zkoušeli Plhák a z přímého kopu také Nepožitek, který pořádně vyzkoušel postřeh ústeckého brankáře. Jesenický gólman Vrána musel řešit spíš centrované balony a závary ve vápně, s kterými si domácí obrana poradila. Na konci poločasu utekl Bříza  a ve sprintu napálil míč do tyče. Kolik chybělo. Vzápětí stejný hráč prudkou hlavičkou v pádu nechal vyniknout opět brankáře Urbáška, který byl klíčovým a nejlepším hráčem hostí.

Druhý poločas otevřela velká šance Plháka, kterou gólman znovu vychytal. Ve 48.minutě dostal kolmou přihrávku za obranu Pokorný a křížnou střelou otevřel skóre. Jeseník pak přežil další dvě obrovské šance hostujícího týmu. S přibývajícími minutami se ale Ústí stále více soustředilo hlavně na bránění těsného náskoku a Jeseník si vytvořil územní převahu. V 71.minutě poodhalil kousek své fotbalové geniality Minka: na místo očekávaného centru poslal míč z pětadvaceti metrů přesně k tyči a bylo vyrovnáno.

V 80.minutě hostující Škařupa tvrdě zezadu fauloval Minku a uviděl druhou žlutou kartu. Závěrečná přesilovka už nic nepřinesla, za zmínku stojí snad jen Karakasidisova bomba z dálky, která šla těsně vedle. Hosté taktickým střídáním a poleháváním dali jasně najevo, jak jsou s bodem spokojení, naopak jeseničtí hráči do poslední chvíle dřeli na vítězství. Oba trenéři se v pozápasových komentářích shodli, že remíza je spravedlivá a utkání mělo vysokou herní úroveň.

FOTOGALERIE

Sestava: Vrána – Novák, Karakasidis, Macura, P. Glac (65. Keltner) – Nepožitek (85. Schneider), Minka, Mlynář, Vavrač (75. Hanzlík) – Bříza, Plhák.