V sobotu proti Kralicím

Po středečním heroickém výkonu proti Ústí jeden den volna, v pátek předzápasový trénink a v sobotu už zase bitva o krajské body. Do Jeseníku přijede tým FC Kralice na Hané.

Po silné trojici Medlov, HFK B a Ústí se na našem stadionu představí tým, který měl sice slabší rozjezd do sezony, ale v žádném případě se nedá hovořit o tom, že by Jeseník měl být v tomto zápase jasným favoritem. Letitý účastník krajského přeboru zažil svoji hvězdnou sezonu v ročníku 2010/11, kdy skončil v kraji na druhém místě (ve stejné sezoně naše mužstvo sestoupilo do I.A třídy). V aktuální tabulce jsou Kralice dvanácté s bilancí jedné výhry, dvou remíz a dvou porážek, ovšem s mimořádně pasivním skóre 3:11, které jim výrazně pokazil domácí debakl 0:7 s Velkými Losinami. V posledních dvou duelech však kralická obrana udržela čistá konta při domácí výhře nad Dolany 1:0 a ve středu v Zábřehu při bezbrankové remíze.

Jeseník jde do utkání s odhodláním udržet bilanci bez porážky. Trenér Petr Ševčík musí v sestavě vyřešit absence „dovolenkáře“ Woitka a nemocného Marcinova. Nově se mezi marody přiřadil s nachlazením Vavrač. Tomáš Glac je po operačním zákroku kolena a čeká ho plastika, takže sezona pro něj s velkou pravděpodobností skončila. Velkou chuť zasáhnout do hry má Kysela, který už naplno trénuje po svalovém zranění a trenér s ním počítá na lavičku. Na ni usedne premiérově také sedmnáctiletý Jan Pastucha mladší. Dorostenecký brankář, který jde ve šlépějích svého otce, bude připraven jako náhradník v případě zranění Vrány.

Utkání FK Jeseník – FC Kralice na Hané se hraje v sobotu 5.9. od 16:30 hodin.