Jeseník – Kralice n.H. 4 : 1

Jeseník splnil roli papírového favorita a na domácím stadionu porazil dvanáctý celek krajské tabulky FC Kralice na Hané 4:1. 

Fotbalová kvalita zdaleka nedosáhla úrovně předchozích zápasů krajského přeboru hraných na jesenickém stadionu. Jeseník se pomalu dostával do tempa, jeho hra se v prvním poločase vyznačovala řadou nepřesností a špatným pohybem. K hernímu průměru přispěl i soupeř, který se v první půli snažil o jakž takž aktivní pojetí, ale po změně stran zcela vyklidil pole. Při vší úctě ke Kralicím musíme konstatovat, že to byl zatím nejslabší soupeř, který se v přeboru přijel představit do Jeseníku. Jak Medlov, tak i HFK Olomouc a hlavně ve středu Ústí chtěli hrát u nás útočný fotbal, Kralice přijely hlavně bránit a jejich odhodlání ještě umocnil vedoucí gól, který z hranice šestnáctky vstřelil po čtvrthodině hry Kováč. V tu chvíli nás ještě více mrzela situace ze 2.minuty, v níž Plhák krásnou přihrávkou našel Keltnera a jeho ráno gólman vytěsnil na tyč.

Jednogólovou ztrátu Jeseník smazal ve 21.minutě: Plhák našel v pokutovém území nabíhajícího Adama Břízu, a ten se s tím nepáral – 1:1. Otočit výsledek mohl Nepožitek, jehož dělovku z dálky brankář s vypětím všech sil vyrazil.

Druhý poločas už přinesl jasnou převahu našeho týmu a zápas hodně připomínal většinu domácích vystoupení z loňského vítězného tažení I.A třídou. Soupeř bránil v hlubokém bloku a za celou druhou půli na bránu nevystřelil. V 57.minutě se obranou prosmýkl Plhák, zezadu byl podražen a rozhodčí tentokrát s penaltou neváhal, na rozdíl od situace z poslední minuty prvního poločasu, kdy se pokutový kop (opět po faulu na Plháka) nepískal. Penalty jsou předmět, z kterého má Broňa Mlynář samé jedničky, a tak jsme mohli v klidu sledovat, jak uklidil míč přesně k tyči – 2:1.

Uklidňující dvoubrankový náskok zajistil o deset minut později Kuba Karakasidis. Postavil si míč k přímému volnému kopu a z pětadvaceti metrů vyhnal všechny pavouky ze šibenice kralické branky. Parádní kousek. A ještě lepší si připravil v 86.minutě Patrik Plhák: Macurův nepovedený centr nejenže s vypětím všech sil doběhl téměř až u brankové čáry, následným lobem z voleje překvapil z úhlu brankáře Milera a poslal míč počtvrté za jeho záda.

Stalo se už hezkým zvykem, že po sobotě se Jeseník na chvíli ocitne v čele tabulky krajského přeboru. V neděli o vedoucí pozici pravděpodobně přijdeme. Ale těch pár hodin se na to docela dobře dívá…

FOTOGALERIE

Sestava: Vrána – Novák, Karakasidis, Macura, Keltner – Hanzlík (67. Kysela), Minka, Mlynář, Nepožitek (71. Schneider) – Bříza (83. Vavrač), Plhák. Žlutá karta: Plhák. Branky: Bříza, Mlynář, Karakasidis, Plhák.