Ve středu do Litovle

Druhé vložen9695é kolo uprostřed pracovního týdne nás tentokrát posílá na hřiště soupeře, který nutně potřebuje vyhrát. Druhý Jeseník jde do zápasu s předposlední Litovlí v roli papírového favorita.

V podzimní sezoně krajského přeboru čekají mužstva dvě předehrávaná kola ve všední den, spravedlivě rozdělená tak, že každý hraje jednou doma a jednou venku. Domácí duel na začátku září už máme za sebou (remíza s Ústí 1:1), venkovní výjezd čeká naše hráče tuto středu. A zároveň tímto zápasem otevře Jeseník náročný venkovní trojboj: středa v Litovli, sobota v Určicích, pondělí v Písečné (finále poháru).

Trenér Petr Ševčík se musí stále obejít bez maroda Davida Macury. A z pracovních důvodů nepojede do Litovle ani Václav Keltner, takže doprostřed obrany musí kouč hledat alternativní řešení. Pravděpodobně ukáže na útočníka Adama Břízu, který je rychlý, tvrdý, vysoký a na stoperu hrával i v dorostu. Druhou možností je Petr Glac, který na stoperském postu odehrál přípravu s Letohradem i pohár ve Zlatých Horách.

Kromě zmíněných obránců bude v jesenické sestavě chybět středopolař Martin Hanzlík a také brankář Michael Vrána. Ostatní hráči by snad měli být k dispozici, ačkoli brzký odjezd do Litovle je pro většinu mužstva kvůli pracovním povinnostem velkou komplikací.

Litovel hraje krajský přebor nepřetržitě od roku 2007, kdy se do soutěže vrátila po dvouletém nechtěném pobytu v I.A třídě. Tým, který většinou hraje klidný střed tabulky, letos nezažil dobrý vstup do sezony a v prvních třech kolech nedali „pivovarníci“ ani jeden gól. Zatím jediné vítězství si Litovel připsala proti HFK Olomouc B 4:2, stejným poměrem ale naposledy prohrála doma s Kralicemi a je na nelichotivém předposledním místě.

Utkání TJ TATRAN LITOVEL – FK JESENÍK se hraje ve středu 23.9.2015 od 16:00 hod. a řídí ho rozhodčí Petr Boháč z Olomouce.

Z dalších utkání předehrávaného 15.kola: všech osm utkání vloženého kola má jednotný výkop ve středu od 16 hodin. Vedoucí Medlov přivítá na svém hřišti Dolany. Čtvrté Velké Losiny jedou do Holic a třetí Šternberk do Želatovic. Zajímat nás bude také utkání Ústí – Mohelnice B, tedy duel pátého proti sedmému celku tabulky. Poslední Chválkovice jsou po osmi kolech stále bez výhry a prokletí této sezony zkusí zlomit doma proti Kojetínu. Náš sobotní soupeř Určice jedou do Kralic. A náš poslední protivník Zábřeh přivítá na svém stadionu Hněvotín.