Ohlédnutí za víkendem

V sobotu jsme si prožili úspěšný Den jesenicko-zábřežské fotbalové družby. Ve třech vzájemných soubojích získal náš klub devět bodů z devíti možných.

MUŽI

Naše mužstvo odehrálo páté domácí utkání sezony a počtvrté jsme museli dotahovat náskok soupeře. Utrápený první poločas vystřídal velký obrat v závěrečné dvacetiminutovce a po vítězství 3:1 se Jeseník posunul už na druhé místo krajské tabulky. Tento týden čekají svěřence trenéra Ševčíka dva výjezdy na hřiště soupeřů – už ve středu do Litovle a v sobotu do Určic.

DOROST

Nová posila staršího dorostu Jiří Hloušek dal vedoucí gól na hřišti Opavy, druhý vstřelil Pepa Prachař a ještě deset minut před koncem Jeseník vedl 2:1. Domácí Slavia ale brankami v 81. a 88.minutě otočila výsledek a naše „devatenáctka“ se ani v šestém utkání nedočkala bodového zisku. Mužstvo trenéra Drochýtka v žádném případě nezatracujeme, naopak poslední zlepšené výkony jsou příslibem, že nelichotivá bilance se už každou chvíli musí zlomit.
Mladší dorost po předchozí první výhře v sezoně vybojoval další tři body, když v Opavě vyhrál 3:1. Naše dorostenecké týmy se představí tento týden doma proti Zábřehu a hraje se netradičně v neděli.

ŽÁCI

Na domácím hřišti proti Zábřehu se starší žáci Jeseníku dočkali dalšího vítězství 2:1. V domácím prostředí si „patnáctka“ udržuje stoprocentní bodovou bilanci, v krajském přeboru jim patří páté místo.
O něco lépe je na tom tým mladších žáků, který ani v sedmém utkání sezony nenašel přemožitele a porazil Zábřeh hladce 5:1, přestože hosté v Jeseníku vedli. Naše žákovské týmy hrály se stejným soupeřem jako muži a i tento týden jedou v neděli do Určic, stejně jako muži o den dříve.

PŘÍPRAVKA

Ve čtvrtek se hrálo v okresním přeboru vzájemné utkání Jeseníku B (kategorie U-10) proti Jeseníku A (kategorie U-11). Podle očekávání vyhrálo starší „áčko“ 11:4, které pak v pondělí zvítězilo i na hřišti Žulové 15:0 a bez ztráty bodu vede soutěž. Mladší B-družstvo si v pondělním kole spravilo náladu na domácím hřišti, když zvítězilo nad Lipovou 9:3.