V sobotu s Kojetínem

Poslední třkojetinetina podzimní sezony odstartuje sobotním domácím utkáním s Kojetínem, aktuálně devátým týmem tabulky. Pozor, hraje se už v 15:30!

Studijní povinnosti vysokoškoláků, rostoucí únava v závěru podzimu i náročný program futsalistů mohou (ale nemusí) v říjnu ovlivnit výkony a výsledky nováčka krajského přeboru. „Chceme si hlavně vylepšit reputaci po nevydařeném utkání v Určicích a ukázat, že právem patříme do popředí tabulky,“ hlásí před utkáním s Kojetínem trenér Petr Ševčík. Ten po dohodě s mužstvem zrušil páteční předzápasový trénink. „Osm kluků má v pátek večer futsalový mistrák, takže za toho stavu se scházet nebudeme. Akorát Michal Vrána by měl mít brankářskou přípravu,“ dodává trenér.

Co se týká zdravotního stavu, s výjimkou dlouhodobě zraněného Tomáše Glace  jsou všichni hráči k dispozici a do čtvrtka nikdo nenahlásil absenci.

TJ Slavoj Kojetín vznikl v roce 1953 a z jeho řad vzešlo několik úspěšných fotbalistů. Tím nejznámějším je bezesporu bývalý reprezentant a hráč Baníku Ostrava Rostislav Vojáček. Ještě v devadesátých letech se klub potácel v nejnižší okresní třídě. S přelomem století nastal postupný výkonnostní růst a před dvěma lety postoupil Kojetín do krajského přeboru. V první sezoně skončil šestý, v minulém ročníku ještě o jednu příčku výš. V roce 2012 se klub sloučil s nedalekou Tělovýchovnou jednotou Kovalovice. Mužstvo z Kovalovic funguje jako B-družstvo sloučeného klubu a momentálně je v čele jedné ze skupin I.B třídy Olomouckého kraje. TJ Slavoj Kojetín – Kovalovice získal status farmy hanácké Slavie Kroměříž hrající MSFL a v kojetínském dresu tak mohou nastupovat hráči, kteří nejsou tolik vytížení v třetiligové Kroměříži. Ta hraje v sobotu souběžně utkání MSFL s Břeclaví, takže nelze očekávat třetiligové posily pro Kojetín na cestu do Jeseníku.

Letošní kojetínské výsledky provázejí velké výkyvy. V minulém kole dokázali kojetínští fotbalisté doma otočit nepříznivý stav 1:3 a porazili Dolany 4:3.

Utkání FK JESENÍK – TJ SLAVOJ KOJETÍN-KOVALOVICE se hraje v sobotu 3.10.2015 od 15:30 hodin a řídí ho rozhodčí Martin Hodaň z Olomouce. Občerstvení a tombola zajištěny.

Z dalších utkání 9.kola: Náš přemožitel z minulého kola a první tým v kraji, který nás dokázal porazit Sokol Určice jede v neděli dopoledne do Ústí. Budeme zvědavi, jak si Určice, které v posledních dvou zápasech nastřílely devět branek, povedou proti momentálně druhému týmu tabulky. Ústí bude ale favoritem, vždyť od remízy v Jeseníku zkraje září dokázalo tohle mužstvo vyhrát pět zápasů v řadě. Do čela tabulky se po minulém kole vrátily Velké Losiny, které ale čeká těžký boj v Dolanech. Šternberk se podobně jako naše mužstvo vzpamatovává z debaklu minulého kola a doma hostí rezervu Mohelnice, která řeší střeleckou krizi, neboť v posledních sedmi zápasech skórovala pouze dvakrát. Olomoucké derby se hraje v Holicích, kam zavítají poslední Chválkovice. O takřka existenční body se v přímém střetu poperou Litovel se Zábřehem, tedy mužstva, kterým se v poslední době moc nedaří. Jeden z favoritů soutěže Medlov v posledních dvou kolech nevyhrál, což bude chtít napravit doma proti Hněvotínu. Utkání dvou mužstev ze spodních pater tabulky se chystá v Želatovicích, kam přijedou Kralice.