Neděle v Dolanech

Další přetěždolanyká výzva v krajském přeboru stojí před jesenickým mužstvem. V neděli odpoledne se představí v Dolanech, kam se pro body jen tak nejezdí.

Šesté Dolany hostí druhý Jeseník. Mezi oběma mužstvy je desetibodový rozdíl, který ale vůbec nic neznamená, naopak, poslední výsledky domácího mužstva jsou pro naše borce velkým varováním. Dolany sice už třikrát v této sezoně prohrály s týmy ze spodní poloviny tabulky, ale proti soupeřům z předních příček se jim daří udržovat výbornou bilanci. O kvalitě tohoto soupeře se přesvědčily nejen Velké Losiny, které v Dolanech prohrály 1:2, ale také vedoucí Medlov či Šternberk – tyto dva silné celky nedokázaly vyzrát na Dolany ani na svém vlastním hřišti (v Medlově 0:0, ve Šternberku 1:1).

Trenér Petr Ševčík bude mít k dispozici kompletní podzimní kádr. „Měli by jet tentokrát všichni. Dan Schneider hlásil drobné nachlazení a Honza Vavrač si stěžoval na lehčí problém s kolenem, ale do neděle by měli být oba připraveni,“ říká trenér. Ten měl na pátečním tréninku šestnáct hráčů. O sestavě zatím Petr Ševčík nemá jasno, a to ani na postu brankáře, kde se pravidelně střídají Michal Vrána a Jan Pastucha. Svou roli ve složení základní jedenáctky může hrát také to, v jakém rozpoložení a s jakými fyzickými silami se vrátí futsalisté ze sobotního ligového utkání.

Utkání v Dolanech je předposledním kolem podzimní části. V plánu je jako vždy v průběhu listopadu ještě předehrávka dvou prvních jarních kol, takže nedělní výjezd do Dolan nemusí být na podzim poslední. Naše utkání v Dolanech bude řídit rozhodčí Roman Přikryl z Konice, který mimo jiné vedl jako hlavní sudí už dvě naše podzimní utkání na domácím hřišti proti HFK Olomouc B a Zábřehu. V obou případech jsme zvítězili 3:1.

Utkání FC DOLANY – FK JESENÍK se hraje v neděli 25.10.2015 od 14:30 hod. Připomínáme, že ze soboty na neděli se posunuje čas o hodinu dozadu.

Z dalších utkání 12.kola: V sobotu jsou na programu tři utkání a z našeho pohledu nejzajímavější bude souboj čtvrtého Šternberka se třetím Ústím. Obě tato mužstva během podzimu ubránila v Jeseníku remízu a co si budeme povídat – i když se soustředíme hlavně na vlastní zápasy – z našeho pohledu nejlepší by byl ve Šternberku rovněž nerozhodný výsledek. Našim dalším soupeřem za týden je mohelnické „béčko“, které zítra přivítá na svém hřišti Kralice a bude to setkání dvou týmů patřících mezi nejhůře střílející – pouze Zábřeh dal v této sezoně méně branek. Olomoucké derby o záchranu se hraje v Hněvotíně, kam zajíždí z nedaleka poslední tým tabulky Chválkovice. V neděli se kromě našeho vystoupení v Dolanech hrají další čtyři zápasy. Vedoucí Medlov jede obhajovat svou pozici do Kojetína, který v posledních kolech neoplývá zrovna oslnivou formou. Velké Losiny po třech zápasech bez vítězství přivítá o záchranu hrající Litovel. V kritické situaci je Zábřeh, který hraje doma s HFK Olomouc B. Posledním utkáním víkendového programu je souboj dvou vyrovnaných týmu ze středu tabulky Určice – Želatovice.