Jeseník – Mohelnice B 6:2

FOTOGALERIE

Jeseník zvládl poslední utkání první poloviny sezony. Poločas krajského přeboru nás zastihl na vedoucí příčce tabulky.

Utkání s mohelnickou juniorkou přineslo od první minuty otevřený fotbal s pohlednými gólovými akcemi a s rekordním počtem branek. Sotva se diváci usadili, už mohli sledovat Jirku Nepožitka, jak z pravé strany přesným centrem nachází Lukáše Woitka a ten v pádu hlavou posílá balon do sítě. Jeseník od 2.minuty vedl 1:0.

B-mužstvo Mohelnice tentokrát nemohlo spoléhat na posily z „áčka“, které souběžně hrálo třetiligový duel s Kroměříží, a ambice hostujícího týmu na bodový zisk se pod tímto faktem výrazně ztenčily. Přesto soupeř nepřijel jen bránit a betonovat, za což mu patří poklona. A navíc rychlá jesenická branka donutila mohelnický tým k útočnému pojetí. Aktivní hra se jim vyplatila a v 17.minutě přízemní střelou vyrovnával Šmíd. Domácí se ale nenechali rozhodit. Byl to znovu Nepožitek, který našel zpětnou přihrávkou na hranici šestnáctky Martina Hanzlíka a jeho rána – po teči jednoho z obránců – zaplula k tyči. Dvoubrankový náskok zajistil Jeseníku jeho kapitán Bronislav Mlynář, když se pohotově zorientoval v závaru před brankou. Kolem tohoto gólu se ale snesly velké diskuze. Hosté protestovali, že míč nepřešel brankovou čáru celým objemem. Hlavní rozhodčí uznal gól na základě signalizace asistenta.

Ve 33.minutě Jeseník zvyšuje už na 4:1, když Karakasidisův typický nákop před bránu usměrňuje hlavou Macura. Brzy po změně stran Nepožitek nachází znovu Woitka a ten je v náběhu před branku nezastavitelný – 5:1. Poněkud rezignovaní hosté trochu ožívají v 55.minutě, kdy po faulu na hranici pokutového území nařizuje sudí penaltu a tu bezpečně proměňuje Olejník. Konečné slovo ale mají domácí: střídající Bříza utekl z pravé strany, gólman proti němu vyběhl, ale míč se dostává k volnému Woitkovi, který do prázdné branky kompletuje svůj hattrick.

Závěrečná čtvrthodina se dohrává ve vlažnějším tempu, Jeseník měl ještě dvě gólové šance, ale skóre si již neměnilo. Naše mužstvo dalo v posledních dvou zápasech jedenáct branek, přičemž pětkrát se prosadil Lukáš Woitek, který se po dvouzápasovém trestu za vyloučení vrátil ve střelecké formě. Trenér Ševčík šetřil Jana Minku, který zůstal jen na lavičce. Příští týden jede Jeseník k první jarní předehrávce do Medlova.

FOTOGALERIE

Sestava: Vrána – Keltner, Karakasidis, Macura, Vavrač (75. Glac) – Nepožitek (80. Furik), Hanzlík, Mlynář, Plhák (64. Novák) – Kysela (68. Bříza), Woitek. Žluté karty: Keltner, Woitek. Branky: 2., 51. a 75. Woitek, 19. Hanzlík, 29. Mlynář, 33. Macura – 17. Šmíd, 55. Olejník (pen.). Diváci: 190.

Pozn.: V oficiálním zápise o utkání jsou chybně uvedeni autoři dvou jesenických branek, což se přenese i do střelecké tabulky krajského přeboru.