Muž zápasu: Jiří Nepožitek

V těžké konkurenci jMuz_zapasu_nepozitekesenické záložní řady se ne vždy prosadí do základní sestavy, ale na hřišti se pokaždé snaží odvádět maximum. V sobotním domácím utkání proti mohelnickému „béčku“ se mu to podařilo. Patřil mezi nejaktivnější domácí hráče, podporoval útočnou hru ze strany, poctivě se vracel do defenzivní práce. A dobrý výkon korunoval třemi gólovými přihrávkami. Naším Mužem zápasu tentokrát je Jiří Nepožitek.

Jirko, jak hodnotíš sobotní utkání s výsledkem 6:2?

„Výsledek je sice jednoznačný, ale lehké utkání to zrovna nebylo. Rychlý gól nás uklidnil, oni pak sice vyrovnali, ale na to se nám podařilo hned zareagovat dalšími brankami a rozhodnout zápas. Po fotbalové stránce to z naší strany sice nebylo úplně ideální, ale v domácích zápasech si vždycky dokážeme vytvářet dost šancí a tentokrát jsme je proměňovali.

Jeseník díky tomuto vítězství definitivně rozhodl o prvenství v první polovině sezony. Co tomu říkáš?

Je to překvapení a takový výsledek podzimu jsme nikdo nečekali. Před sezonou jsme se bavili, že cílem by mělo být umístění do pátého místa, takže jsme maximálně spokojení. O to těžší ale bude tuto pozici hájit v jarní části.

V minulé sezoně jsi podzim strávil na hostování v Žulové. Letos jsi o nižší soutěži s větším herním vytížením neuvažoval?

V létě se jednalo o případném hostování, měl jsem nabídku z České Vsi, kde bych asi nastupoval více. Trenér se ale rozhodl, že pustí dorostence Martina Chromka a mě si raději nechá. Byl jsem připravený na obě varianty, dopadlo to pro Jeseník.

Myslíš, že se po vydařeném výkonu proti Mohelnici dostaneš do základní sestavy i v neděli v Medlově?

To si netroufám odhadnout. Už by měl být k dispozici Miňas, takže uvidíme, jak se trenér rozhodne. Snaží se rotovat se sestavou, aby pravidelně hráli všichni.

Co čekáte od toho utkání?

Bude to těžké a musíme se připravit i na špatný terén, protože v Medlově je jedno z nejhorších hřišť v kraji. Myslím, že před třemi lety v I.A třídě jsme tam remizovali 2:2 a tehdy jsme nepostoupili, postupoval právě Medlov. Každopádně jedeme tam pro body.

Kdo by byl z tvého pohledu mužem zápasu proti Mohelnici?

Pro mě je mužem zápasu Lukáš Woitek, který dal tři góly a dostával se i do dalších šancí. Hrál opravdu výborně.