V neděli do Medlova

Skončila podzimní část sezony a v krajském přeboru nás nyní čekají dvě jarní předehrávky. Tou první bude přetěžký výjezd do Medlova, kde se utkávají čtvrtý a první tým tabulky.

V neděli v Medlově čeká naše mužstvo poslední venkovní utkání tohoto kalendářního roku. Na jaře – ještě v I.A třídě – jsme všechna utkání na soupeřových hřištích vyhráli, na podzim coby nováček krajského přeboru jsme venku ztratili body v Želatovicích (2:2) a v Určicích (0:4). Poslední cesta letošního roku nás zavádí do obce s patnácti sty obyvateli, ležící nedaleko Uničova. Zdejší fotbalový klub funguje od roku 1948 a největšího úspěchu dosáhl před třemi lety historickým postupem do krajského přeboru. V současnosti má TJ Medlov oficiální status farmy třetiligového Uničova.

První vzájemné utkání letos v srpnu v Jeseníku máme ještě v živé paměti, byl to otevírací zápas sezony a nováček do ní vstoupil vítězstvím 5:2. Hosté z Medlova sice v osmé minutě šli do vedení z pokutového kopu, ale do dvacáté minuty Jeseník otočil skóre brankami Macury, Plháka a Woitka. V druhém poločasu se trefili Marcinov a znovu Plhák a v závěru hosté korigovali prohru druhým gólem.

Medlov od té doby procházel soutěží suverénně a klopýtl až v osmém kole v Kralicích. Závěr podzimní sezony ale tomuto týmu nevychází úplně podle představ. Před dvěma týdny si odvezl Medlov pětibrankový debakl ze hřiště Kojetína a v posledním kole doma podlehl Velkým Losinám 0:1. Další klíčový duel sezony proti Jeseníku tak zřejmě nezastihl Medlovské v úplně optimální formě, ale každý zápas je jiný…

Jeseník se bude muset vypořádat minimálně se dvěma absencemi. Nejzkušenější hráč a jeden z pilířů jesenické obrany Jakub Karakasidis odjíždí na týdenní pobyt do Anglie. Z pracovních důvodů bude scházet také Vladimír Novák. „V obraně bude zřejmě více změn,“ naznačil trenér Ševčík. Podle všeho jediné jisté jméno v defenzivní řadě je stoper Macura. Potěšitelný je návrat Honzy Minky do středu pole. Svou roli při stavbě základní jedenáctky může hrát také stav futsalistů, kteří hrají svůj ligový zápas v Brně v sobotu večer. „Je to samozřejmě nepříjemné. V noci se kluci vrátí z Brna a už v neděli před polednem vyjíždíme do Medlova. Musíme se s tím vypořádat,“ komentuje trenér Ševčík. Dalším nevyzpytatelným faktorem ovlivňujícím výhled k nedělnímu zápasu je pověstná kvalita, či spíše nekvalita medlovského fotbalového hřiště. „Stavu hrací plochy podřídíme taktiku a náš herní projev,“ uvedl bez bližších podrobností Petr Ševčík.

Důležitost utkání není třeba připomínat. V přímém střetu dvou konkurentů na prvenství v soutěži může být klíčový každý získaný bod. A případný plný zisk z dvou listopadových předehrávek může mít rozhodující vliv na jarní vývoj přeboru.

Utkání TJ MEDLOV – FK JESENÍK se hraje v neděli 8.11.2015 od 14:00 hodin a řídí ho rozhodčí Pavel Kološ z Olomouce.

Z dalších utkání 16.kola: V sobotu bude odehráno pět střetnutí z prvního odvetného kola. Druhé Ústí si jede pro povinné tři body na hřiště poslední Litovle. Velké Losiny jedou do Chválkovic a budou si muset dávat velký pozor, protože olomoucký klub zažívá úspěšné období s třízápasovou vítěznou šňůrou. Předposlední Zábřeh jede do Mohelnice oplatit tamnímu „béčku“ porážku z prvního srpnového zápasu. Pouhé dva body dělí další sobotní dvojici Kralice a Kojetín. Hněvotín už pět kol v řadě nevyhrál a hostí na svém hřišti Určice. V neděli se pak kromě našeho utkání v Medlově hrají další dva zápasy. Pátý celek tabulky Šternberk jede dopoledne na půdu holického B-mužstva. Želatovice přivítají Dolany, které jim v prvním kole daly čtyři góly.