Medlov – Jeseník 0:2

Dopředu jsme tak nějak tušili, že medlovské obyvatelstvo tentokrát neoslníme žádnou fotbalovou krásou nesmírnou. Na místním hřišti to ani příliš nejde, což není laciná výmluva, ale prostě jen konstatování faktu. Naše mužstvo podřídilo naprosto vše úspěšnému výsledku a zaslouženě si odváží tři body.

FOTOGALERIE

Od začátku provázela jesenický tým jedna komplikace za druhou a po půlhodině hry si i největší optimisté v duchu říkali, že tohle prostě nemůže dopadnout dobře. Po pěti minutách nucené střídání zraněného Kysely. Do dvacáté minuty tři žluté karty na našem kont. A ve 27. dokonce vyloučení Břízy po druhém napomenutí. Domácí do té doby zahodili jednu dobrou šanci, když po rohovém kopu mířili vedle. My jsme neměli nic.

Ale pak to přišlo: Lukáš Woitek uniká obráncům, kteří ho třicet metrů od branky zastavují pouze za cenu faulu. Míč si nejprve staví Patrik Plhák, ale poté ho přenechává Jiřímu Nepožitkovi. Domácí gólman si do zdi staví dva borce, naši hráči zeď prodlužují, aby zhoršili výhled. Je to určité ohrožení domácí branky, ale evidentně si Medlovští věří, že z tohoto mráčku nezaprší. A ono zapršelo. Nepožitek vyslal přízemní pecku k tyči tak, že se brankář ani nestačil ohlédnout. Medlov – Jeseník od 35.minuty 0:1.

Průběh druhého poločasu se nesl v systematickém, ale přitom bezsystémovém obléhání jesenického pokutového území. Domácí měli tlak, centry, rohového kopy i náznaky zakončení, ale situace, které by mohly vést ke gólovým šancím, řešili špatně. Z jesenického mužstvo sálala obrovská touha po úspěchu. Soustředěné bránění v osmi hráčích, precizně dirigovaných hecířem Pastuchou mezi tyčemi, a vpředu osamělý běžec Woitek. Po dalším brejku a domácím faulu před pokutovým územím přichází jesenický gólový moment číslo 2. Míč si staví tentokrát Martin Hanzlík, kterému to během týdne právě z těchto pozic na tréninku šlo náramně. A náramná byla i jeho zápasová trefa kolem zdi ke vzdálenější tyči. Brankář měl tentokrát o něco více času, aby se za balonem alespoň ohlédl – 0:2!

A víc k tomuto utkání není třeba dodávat. Ve zbytku hry se hostující hráči předháněli v soutěži, kdo dokopne do Uničova a balony od našeho pokutového území létaly opravdu všemi směry. Nic jiného a nic lepšího se v Medlově, v oslabení a za dvoubrankového vedení hrát nedalo. Domácí zklamali, nic nevymysleli a po druhém inkasovaném gólu naši branku takřka neohrozili. Ukazuje se, že poslední neúspěšné výsledky nejsou dílem nešťastných náhod. Forma se vytratila a Medlov byl jen stínem mužstva, které v srpnu u nás předvedlo pěkný ofenzivní fotbal.

Trenér Petr Ševčík po zápase vyjádřil velkou spokojenost, mužstvo předvedlo kolektivní a zodpovědný výkon a vypořádalo se s komplikovanou situací po vyloučení i se špatným stavem hrací plochy.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Bříza,  Keltner, Macura, Vavrač – Nepožitek, Minka, Mlynář, Plhák (83. Glac) – Kysela (6. Hanzlík, 73. Marcinov), Woitek (87. Furik). Žluté karty: Hanzlík, Keltner, Bříza, Minka, Furik. Červená karta: 27. Bříza (po 2.žk). Diváci: 140. Branky: 35. Nepožitek, 58. Hanzlík.