V sobotu se Želatovicemi

logo_fc_zelatoviceDefinitivní tečka za úspěšnou podzimní sezonou a rozloučení s kalendářním rokem 2015 čeká jesenické fotbalisty v sobotu po poledni na domácím hřišti proti Želatovicím.

Jedna zajímavost: v dosavadních šestnácti odehraných zápasech krajského přeboru naše mužstvo pětkrát udrželo čisté konto, ale ve všech pěti případech to bylo na hřištích soupeřů. Doma jsme zatím vždy inkasovali a má to své vysvětlení. Před vlastním obecenstvem nastupuje mužstvo mnohem útočněji naladěné, chce se ukázat v ofenzivním duchu a věří si, že nějaká ta branka inkasovaná do vlastní sítě vůbec nic neznamená.

Proto můžeme očekávat, že i v poslední fotbalovou sobotu tohoto roku se bude hrát na jesenickém stadionu otevřený a pohledný fotbal. A to je ta nejlepší pozvánka!

Jeseník během týdne spíše šetřil síly, tréninková účast odpovídala období blížícího se konce sezony. Trenér Petr Ševčík bude proti Želatovicím postrádat vykartovaného Adama Břízu a zraněného Vladimíra Nováka. Zpátky z pracovního pobytu v Anglii už je Kuba Karakasidis a pozitivně vypadá zdravotní stav Pavla Kysely, který v Medlově nedohrál kvůli svalovému zranění, ale dnes již trénoval.

Soupeř FC Želatovice prochází na konci podzimu úspěšnějším obdobím a v posledních pěti zápasech neprohrál, což posunulo toto mužstvo až na deváté místo tabulky. První vzájemné utkání na širokém želatovickém hřišti letos v srpnu skončilo 2:2. Byl to první jesenický výjezd po návratu do krajského přeboru a trenér Ševčík i dnes hovoří o výsledku jako o ztrátě pro jeho tým. „Góly jsme tam dostali po našich chybách, kdy jsme nejprve nepokryli volného hráče a druhou branku jsme dostali po standardce, kdy balon proletěl celým vápnem a nedokázali jsme to odvrátit. Musíme se lépe soustředit na bránění těchto standardních situací a nic nepodcenit “ uvedl trenér. Netřeba dodávat, že domácí mužstvo půjde do zápasu s jediným cílem: úspěšně zakončit vydařenou podzimní sezonu. A úspěchem je v tomto případě míněn jedině tříbodový zisk.

Utkání FK JESENÍK – FC ŽELATOVICE se hraje v sobotu 14.11.2015 od 13:30 hodin.

Stejně jako na předchozích domácích zápasech, i tentokrát losujeme o poločase držitele hodnotné ceny. Tentokrát cenu věnovala restaurace na Kovárně v Horní Lipové a je to poukaz na večeři pro dvě osoby do této kultovní a oblíbené restaurace.

Z dalších utkání 17.kola: Magnetem druhého odvetného kola sezony bude souboj Ústí – Medlov. I s ohledem na horší momentální formu medlovského mužstva jsou domácí favoritem. Třetí celek tabulky Velké Losiny hostí na svém hřišti zlepšující se Kralice. Také další favorit Šternberk hraje doma, a to proti Chválkovicím, které se dlouho držely na samém dně přeboru, ale nyní už jsou desáté. Dole naopak zůstává Litovel, kterou čeká další z existenčních zápasů doma proti Mohelnici B. Předposlední Kojetín rovněž potřebuje bodovat na svém hřišti proti Hněvotínu. A zajímavá bude přímá konfrontace Určice – Zábřeh, tedy dvou klubů, které ještě nedávno patřily do moravskoslezských soutěží, ale dnes bojují o záchranu v kraji. Dolany se naposledy doma představily proti Jeseníku a byl z toho výprask 0:5, nyní si budou chtít domácí hráči udobřit diváky v souboji s HFK Olomouc B.