Starší žáci opět remizovali

JESENÍK – GLUCHOLAZY 4 : 4 (3:1)

Po sobotním utkání s Chrudimí čekal na naše starší žáky další soupeř v přípravě z Polska, a to hráči Glucholaz. Kádr trenéra Bašného byl výrazně oslabený a tak musel být doplněn mladšími žáky. 

Úvod zápasu patřil soupeři, který se dostal po několika neproměněných šancích do vedení. Jeseník skóroval přímo z rohového kopu, který Pavel Žiga zakroutil do branky a vyrovnal tak na 1:1. Chvíli nato jsme se dostali do vedení, když se po Žigově standardní situaci dostal k míči Latzel a špičkou kopačky ho posunul za záda brankaře. Poté se dostali do útoku i hosté a vypracovali si hned několik šancí, které však vynikajícími zákroky zlikvidoval skvělý brankář Bašný.  Těsně před koncem poločasu Tulis dlouhým nákopem vysunul Latzela, ten byl faulován a rozhodčí zapískal penaltu, kterou bezpečně proměnil Pavel Žiga. Do kabin se tak šlo za stavu 3:1 což úplně neodpovídalo poměru sil na hřišti.

Do druhého poločasu jsme nastupovali pouze s osmi hráči v poli, když se v první půli zranili Sytař a Buček. Polský soupeř se dostal do obrovského tlaku, a to vedlo k obratu skóre. Nejdříve se po faulu Tulise kopala penalta, kterou útočník proměnil do šibenice. Poté hosté střelou zpoza šestnáctky srovnali skóre a po kombinaci zakončené přesnou střelou dokonali obrat. V poslední minutě utkání Cundrla přihrávkou mezi obránci vysunul Tulise, ten byl po úniku před brankou faulován a rozhodčí Samek potřetí ukázal na penaltový puntík. Pavel Žiga se opět nemýlil a zkompletoval tak hattrick.

Výsledné skóre 4:4 neodpovídalo předváděné hře obou mužstev, Glucholazy měly velkou převahu, ale narazily na dobrou domácí obranu v čele s výborně chytajícím Bašným. V plné síle by byl Jeseník hostům z Polska více než vyrovnaným soupeřem.

Sestava: Bašný (Malysa) – Sytař, Tulis, Horák, Sekanina – Latzel, Cundrla, Krézek, Bouchal – Buček, Žiga.

Branky: Žiga 3, Latzel.