Navrátilův hattrick

JESENÍK – VELKÉ LOSINY 4 : 2 (3:1)

V druhém přípravném utkání se naše mužstvo potkalo se „starými známými.“ Petr Navrátil protrhl střeleckou smůlu, která ho provázela v minulém zápase s Letohradem. A trenér Ševčík neskrývá spokojenost s útočnou fází mužstva.

FOTOGALERIE

S Velkými Losinami se Jeseník potkal za poslední rok potřetí a znovu z toho bylo naše vítězství. Po loňské zimní přípravě na jesenické umělce (4:1) a podzimním mistráku ve Velkých Losinách (2:0) jsme se s kvalitním protivníkem znovu výsledkově i herně vypořádali. Hosté přijeli do Jeseníku z kondičního soustředění, což naše hráče čeká příští týden. Úvodních dvacet minut přineslo velkou šanci losinského kanonýra Šinogla, který hlavou v dobré pozici minul branku. Pak se ke slovu dostali domácí a během deseti minut třikrát zlomili soupeřovu defenzivu. Daniel dlouhým nákopem za obranu našel nabíhajícího Navrátila, ten si jedním dotekem ztlumil balon a druhým ho poslal do šibenice hostující branky. Na krásný gól navázala o chvíli později rychlá brejková akce, Woitek utekl po pravé straně, načechral míč přesně na hlavu nabíhajícího Navrátila a ten z blízka bez problémů skóroval podruhé. A hned vzápětí Plhák zakončil svou individuální akci třetí brankou, když nadvakrát překonal Hatalu. Pak se ke slovu dostali hosté, přímočará akce z pravé strany skončila přesnou přihrávkou na malé vápno, kde volný Šinogl doklepával do prázdné branky.

Jestliže v první půli byly oba týmy herně aktivní, pak po změně stran se spustila doslova ofenzivní smršť. Útočný a rychlý fotbal přinesl na obou stranách množství velkých střeleckých šancí a oba brankáři si zachytali víc než dost. Už po pěti minutách znovu Šinogl snížil na 3:2, ale poslední slovo měl v 65.minutě Navrátil, který po přetaženém rohovém kopu proměnil šanci na zadní tyči. Zároveň zkompletoval svůj hattrick.

Jesenický trenér Petr Ševčík už měl k dispozici oba brankáře, v poli ale postrádal z různých důvodů Kyselu, Karakasidise, Minku, Furika, Keltnera, P.Glace a Schneidera. Dlouhodobě mimo hru zůstává T.Glac. Příští týden čeká hráče od středy do neděli kondiční soustředění s ubytováním v jesenických lázních.

FOTOGALERIE

Sestava: Vrána (46. Pastucha) –  Daniel, Bříza, Macura, Vavrač – Marcinov, Mlynář, Hanzlík, Plhák – Woitek, Navrátil. Střídali Nepožitek a Novák.