Ševčík Trenérem roku

Hlavní kouč jesenických fotbalistů Petr Ševčík byl vyhlášen Trenérem roku v anketě České unie sportu, která každoročně oceňuje nejúspěšnější sportovce okresu Jeseník.

Jarní postup a po podzimu první místo v tabulce krajského přeboru a pouhé dva prohrané soutěžní zápasy v celém kalendářním roce 2015 – to je vizitka jesenického fotbalu, pod kterou je podepsán také trenér Petr Ševčík. A právě tyto úspěchy, včetně nezanedbatelného počinu v anketě Deníku Sport, kde skončil FK Jeseník jako druhý nejofenzivnější tým amatérské kopané v rámci celé České republiky, ocenili organizátoři ankety Nejúspěšnější sportovec okresu Jeseník 2015. Petr Ševčík zvítězil v kategorii Trenér, když v hlasování odborné komise poměrem hlasů 7:5 porazil dalšího úspěšného kouče Marka Fellnera z běžkařského klubu Fenix Ski Team Jeseník.

Na slavnostDSC_0184ním galavečeru ve středu 2.března v jesenickém Pentagonu převzal Petr Ševčík ocenění z rukou starosty města Adama Kalouse.

Mezi nominovanými byli také další zástupci jesenického fotbalu. V kategorii „krajánek“ se ve výčtu kandidátu objevili odchovanci našeho klubu Ladislav Krobot (Slavie Praha) a Petr Ševčík mladší (Sigma Olomouc). Ocenění si ale nakonec odnesl bikrosový reprezentant Jan Švub. V kategorii Osobnost sportu se komise jednohlasně vyjádřila za ocenění in Memoriam pro Lubomíra Vrtka, velkou osobnost jezdeckého sportu z HornícDSC_0186h Heřmanic, který tragicky zahynul loni v létě po úrazu na parkurových závodech v Pardubicích. Mezi ostatními kandidáty v této čestné kategorii byl také náš trenér mládeže Vladislav Vyvážil.

Na podiu se během slavnostního večera přesto objevili ještě dva členové jesenického fotbalového týmu: mezi trojicí oceněných juniorů byl David Marcinov a mezi třemi nejúspěšnějšími jednotlivci Patrik Plhák. Oba hráči byli oceněni za výkony ve futsale.

VIDEO: rozhovor trenéra Ševčíka s moderátorem Radkem Šilhanem: