Novinky v FK Jeseník

Zastupitelstvo města na svém zasedání minulý týden rozhodlo podpořit požadavek Fotbalového klubu Jeseník na dofinancování výstavby nové budovy se sociálním zázemím v areálu stadionu. FK Jeseník má zažádáno o investiční dotaci z ministerstva školství a v případě úspěšného vyřízení této žádosti je podmínkou získání dotace dofinancování ze strany vlastníka areálu. Město Jeseník by se tak podílelo na výstavbě částkou 1 mil. Kč. Pro tuto žádost FK Jeseník se v hlasování vyslovilo 15 zastupitelů, 6 se zdrželo a 2 byli proti. Výsledky hlasování zde.

Na stejném zasedání městského zastupitelstva se rozhodovalo také o dodacích na činnost sportovních klubů. Podle nových pravidel rozdělování dotací náleží fotbalovému klubu z městského rozpočtu 311 000 Kč na činnost mládeže. Pro srovnání v roce 2014 to bylo 440 000 Kč a v roce 2015 to bylo 400 000 Kč. Přehled rozdělených dotací zde.

FK Jeseník uspořádá v sobotu 19.března přátelské posezení vedení klubu s bývalými jesenickými hráči nad 60 let. Společenská akce se koná v klubovně na stadionu od 18 hodin.

Náš klub dále svolává výroční členskou schůzi (valnou hromadu), na kterou jsou zvání všichni členové klubu. Schůze se koná v sobotu 26.3.2016 po prvním domácím mistrovském utkání mužů od 19 hodin v Modré kavárně (nad restaurací Praděd). Program schůze bude zveřejněn na webových stránkách FK Jeseník.

Jesenický klub byl pověřen pořádáním závěrečného turnaje okresního přeboru mladších přípravek, který se uskuteční na našem stadionu 12. června.

FK Jeseník přijal pozvání TJ Písečná na oslavy 70. výročí vzniku fotbalového oddílu v obci Písečná. Součástí oslav bude přátelské utkání našeho a domácího mužstva. Akce se koná v sobotu 2.července 2016.