Nejlepší soupeř v přípravě

FK JESENÍK – TJ KOVOHUTĚ BŘIDLIČNÁ 2 : 1 (1:0)

Naše mužstvo zvládlo výsledkově i čtvrtý přípravný zápas na jarní sezonu. Byla to poslední příprava na domácím stadionu, kam se jesenický tým vrátí znovu až na první domácí mistrovský zápas 26.března proti Chválkovicím.

FOTOGALERIE

Trenér Ševčík opět postrádal několik hráčů, zvlášť nepříjemné s výhledem na jarní start krajského přeboru jsou zdravotní absence tvůrce hry Honzy Minky a útočné rakety Pavla Kysely. V sobotní přípravě scházel také Michael Vrána a tak celé utkání odchytal Jan Pastucha.

Soupeř z Břidličné je po podzimní sezoně na posledním místě krajského přeboru v Moravskoslezském kraji. Během zimní pauzy ale kádr posílil a klub se popere o záchranu. Svoji kvalitu ukázala Břidličná i v Jeseníku, kde předvedla aktivní a agresivní fotbal s nepříjemným napadáním a individuálními schopnostmi hráčů. Jeseník se na čtvrtou výhru ve čtvrtém přípravném zápase pořádně nadřel.

Skóre otevřel v prvním poločase Bříza, který dorážel míč po Woitkově centru. Právě Lukáš Woitek už do druhého poločasu nenastoupil, aby si mužstvo vyzkoušelo hru bez něj, vzhledem k tomu, že bude v prvním jarním utkání chybět kvůli trestu za vyloučení v posledním podzimním duelu. Druhou vynucenou absencí po změně stran bylo zranění Václava Keltnera. Řízný obránce nedohrál kvůli pochroumanému kotníku a zatím není jasné, jak dlouho bude trenérovi scházet.

Po změně stran Břidličná vyrovnala díky nešťastnému zásahu domácího kapitána Broni Mlynáře. Nejlepší střelec Jeseníku v podzimní sezoně se tentokrát trefil do vlastní sítě, když ve snaze odvrátit centr do bezpečí hlavičkoval k tyči Pastuchovy branky.

Jeseník nakonec „urval“ výhru ve svůj prospěch. V 82.minutě napřáhl za šestnáctkou Furik a krásnou střelou rozhodl zápas. „Celkově ale nejsem tentokrát moc spokojený. Naše hra měla k ideálu daleko, bylo to takové neurovnané, řadu věcí ještě budeme muset zlepšit,“ zhodnotil utkání Petr Ševčík.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Keltner, Macura, Karakasidis, Vavrač – Woitek, Hanzlík, Mlynář, Plhák – Navrátil, Bříza. Střídali: Novák, Nepožitek, Marcinov, Křivohlávek, Furik.