Muž zápasu: Martin Hanzlík

Byl postaven před těhanzžký úkol nahradit jednu z klíčových postav mužstva, dlouhodobě zraněného Jana Minku. Už v přípravě naznačil, že má potenciál hrát v týmu roli „špílmachra“, na kterém bude stát herní projev jesenického mužstva. A v prvním mistráku na stadionu HFK Olomouc tuto tendenci potvrdil. Náš první jarní Muž zápasu: MARTIN HANZLÍK.

Martine, jak komentuješ vítězný vstup do jara v Olomouci?

Byl to pro nás těžký zápas, první ostrý po přípravě, kterou jsme celou odehráli na umělce a teď nám ten přechod na přírodní trávu chvilku dělal problémy. Věděli jsme, že bod bude dobrý a tři body vynikající. Takže můžeme být spokojení. Zvládli jsme to jako tým, byli jsme dobře namotivovaní.

Myslíš si, že je Jeseník dobře připravený na jarní sezonu?

Věřím, že ano a jsem přesvědčený, že naše hra se bude s každým zápasem zlepšovat. Už teď je to mužstvo silnější než na podzim, ale čekají nás těžká utkání venku. Doma to určitě zvládneme, tím jsem si jistý, ale ve venkovních zápasech se ukáže skutečná síla mužstva.

Nahradil jsi v sestavě zraněného Honzu Minku. Jak se ti hraje uprostřed hřiště?

Začal jsem tam hrát už v přípravě a měl jsem trochu obavy, jak to budu zvládat. Teď už si věřím víc a chci, aby se mi tam dařilo. Samozřejmě je jasné, že nastupuju, protože Miňas je zraněný. Ale pokud mám hrát čtyři pět kol a pak si zase sednout na lavku, tak říkám, že do toho dám maximum.

Koho bys volil za muže zápasu ze svých spoluhráčů v nedělním utkání?

To je těžká volba, protože všichni do toho dali maximum a bylo to vydřené vítězství. Líbil se mi Adam Bříza, který do toho šlapal naplno a nevynechal žádný souboj. Byl zarputilý, přesně jak ho známe.