Kralice n.H – Jeseník 3 : 3

Jeseník ztratil první body v jarní sezoně, když na horké půdě v Kralicích remizoval 3:3.

Po sérii vítězství v přípravě a dvou úspěších v prvních jarních kolech se jesenický tým musí smířit s první bodovou ztrátou v tomto kalendářním roce.

Trenér Petr Ševčík udělal zásadní změnu v sestavě, když do středu obrany postavil Keltnera a stopér Macura se vysunul doprostřed hřiště jako defenzivní záložník.

Klíčové momenty zápasu vypadaly takto:
5.minuta – domácí zahrávali přímý volný kop, brankář Pastucha centrovaný míč nezachytil a dorážející hráč doklepl do sítě. Jeseník prohrává.
19. minuta – několikrát vybojovaný a odražený balon se dostal k Plhákovi, který se svojí bleskurychlou kličkou zbavil soupeře a přízemní střelou za šestnáctkou k tyči vyrovnal.
Úvodních 20 minut – hra je vyrovnaná, Jeseník častěji drží míč a snaží se kombinovat, ale více střeleckých pozic si zatím nepřipravil.
29. minuta – odkop z hloubi vlastní poloviny, Navrátil převzal dlouhý nákop a sprintem se zbavil dvou obránců. Pak už bylo pro něj snadné překonat osamoceného brankáře. Jeseník vede.
Konec prvního poločasu: Jeseník v závěru kontroloval hru a mohl přidat třetí gól. Mužstvo se po nevydařeném začátku uklidnilo a je psychicky nahoře. Domácím v závěru poločasu jako by docházely síly.
Druhý poločas: Jeseníku se nedaří, hra je špatná, v obraně si koledujeme o vyrovnání. To přichází v 75. minutě a domácí jsou odměněni za aktivitu.
84. minuta – Kysela se prosadil v závaru po rohovém kopu a vrací Jeseníku vedení.
86. minuta – Karakasidis fauluje před pokutovým územím a domácí hráč krásnou střelou z přímého volného kopu obstřeluje zeď a trefuje horní roh branky. Vyrovnáno na 3:3.

V prvním poločase hrál Jeseník dobře a zaslouženě také vedl. Úvod druhého poločasu ale hosté zaspali a pak se dlouho nemohli dostat do tempa. Hrozby domácího týmu vyvrcholily vyrovnáním a přestože střídající Kysela znovu vrátil Jeseníku vedení, dokázaly Kralice rychle odpovědět z další standardní situace. Spravedlivá dělba bodů.

Sestava: Pastucha – Novák, Keltner, Karakasidis, Vavrač – Woitek, Macura, Mlynář, Plhák (75. Hanzlík) – Bříza (63. Kysela), Navrátil.