Ohlédnutí za Kralicemi

V tradiční rubrice Muž zápasu, ve které se s vybranou hvězdou utkání ohlížíme formou krátkého rozhovoru za víkendovým zápasem, byl podruhé v řadě vybrán vedením mužstva David Macura. Zhodnocení vystoupení Jeseníku v Kralicích na Hané a komentář k remíze 3:3 tentokrát poskytl trenér Petr Ševčík.

Trenére, jak hodnotíš vystoupení mužstva v Kralicích?

První poločas se mi líbil. Z naší strany to bylo fotbalové, hráli jsme aktivně, s dobrým pohybem, kombinacemi na jeden dotek a zaslouženě jsme vedli 2:1. Druhý poločas už tak dobrý nebyl.

Co chybělo mužstvu po přestávce k tomu, aby dotáhlo zápas do vítězného konce?

Hlavně jsme nepochopitelně přenechali hru soupeři, přestali jsme běhat a domácí nás dostali pod tlak. Pak bylo otázkou času, kdy dostaneme gól. Nemůžu říct, že by to hráči snad podcenili nebo si mysleli, že už to nějak uhrají. To určitě ne. Nemohli jsme se dostat do hry, soupeř nás nenechal. Se štěstím jsme sice dali gól na 3:2, ale ani pak jsme to neudrželi.

Udělal jsi významnou změnu v sestavě, když jsi vysunul stopera Davida Macuru do středu zálohy. Bylo to správné rozhodnutí?

Měli jsme obavy z domácího podhrotového hráče, o kterém šly dobré informace. Proto jsem chtěl do tohoto prostoru nasadit rychlého hráče, který ho pohlídá. Musím říct, že David to zvládl výborně a z mého pohledu byl absolutně nejlepším hráčem na hřišti.

Bude Jeseník v této variantě hrát i další zápasy?

To nevím, spíš ne. Ostatně v Kralicích to úspěch nepřineslo, nevyhráli jsme.

Pětibodový náskok z podzimu stáhlo Ústí na tři body. Jaká je nálada v kabině?

Nálada je normální. My žádný tlak necítíme, to spíš o tom mluvíte vy, kdo nás sledujete zvenčí. Mužstvo je v pohodě a z výsledku v Kralicích neděláme žádnou paniku. Bylo jasné, že v krajském přeboru nevyhrajeme všechno.

Kdo je tvojí volbou Muže zápasu?

Jak už jsem řekl, David Macura odehrál opět vynikající utkání. Za první poločas bych volil Petra Navrátila, ale ani jemu se v druhé půli už tak nedařilo.