Jeseník – Hněvotín 5 : 1

Za vytrvalého deště se v další epizodě krajského přeboru střetlo naše mužstvo s Hněvotínem.

FOTOGALERIE

Nepříjemný soupeř bojující o záchranu sázel na zabezpečenou obranu a nebezpečné protiútoky. Jeseník se rozehrával pomalu a prvních deset minut se odehrálo ve středu pole. V hněvotínském dresu vzbuzovali respekt bratři Kobylíkovi, bývalá ligová esa olomoucké Sigmy, ale na první pohled bylo vidět, že roky ani kila nezastavíš.

Jeseník udeřil ve 14.minutě: přetažený rohový kop dostal do branky nadvakrát Lukáš Woitek. S úvodním gólem jakoby z mužstva spadlo napětí a hněvotínská obrana se v následující fázi utkání dostala pod těžký tlak. Přímočarý přechod do útoku a snaha o zakončování z každých pozic potěšily domácí diváky.

Jenomže pak hosté založili rychlý protiútok, Jeseník ho nestačil včas přerušit a pěknou kombinaci tří hráčů zakončil Čech zblízka za Pastuchova záda. Ve 27.minutě bylo vyrovnáno. Domácí útočný rozjezd to naštěstí nezbrzdilo. Ve 40.minutě se Kysela na křídle zbavil obránce, přízemní centr proletěl malým vápnem až k Woitkovi a pro něj už bylo snadné doklepnout míč do prázdné branky – 2:1.

Že to bude především zápas Lukáše Woitka, určila definitivně situace ze 71.minuty: jesenický kanonýr převzal míč před pokutovým územím, navedl si ho na střelu, pak ale místo očekávané rány zvedl hlavu a zkontroloval si pozici gólmana, aby vzápětí technickou střelou zatočil míč nad hlavami všech do horního rohu branky. To vše se odehrálo ve zlomcích vteřin a třetí pojišťovací gól nezvratně rozhodl o plném bodovém zisku domácích.

Do té doby to bylo v druhém poločase stále otevřené, a ačkoliv měl Jeseník územní převahu, vítězstvím si vůbec nemohl být jistý, zvlášť když hosté opakovaně vyráželi do nebezpečných brejků. Po jednom z nich šli dokonce dva na jednoho, když domácí obránce uklouzl, ale hněvotínský útočník naštěstí vyslal slabou střelu, se kterou si Pastucha v pohodě poradil.

V 75.minutě vystřelil zpoza pokutového území střídající Bříza a hněvotínský Šulc tečoval balon do opačného rohu. Vlastní gól nebylo to poslední, čím se bavili domácí diváci. Dvě minuty před koncem vletěl do vápna stoper Macura, sérií narážeček se spoluhráči i protihráči se dostal k zakončení a nadvakrát poslal odražený míč popáté do hněvotínské sítě. Následně předvedl oslavnou koupel na promoklém trávníku.

Jeseník podal dobrý výkon a po remízové ztrátě v Kralicích znovu ukázal svoji sílu v domácích zápasech.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák, Karakasidis, Macura, Vavrač (79. Keltner) – Kysela, Hanzlík, Mlynář, Plhák (81. Nepožitek) – Woitek, Navrátil (67. Bříza). Žluté karty: Macura, Bříza. Branky: Woitek 3, Macura, vlastní (Šulc) – Čech. Diváci: 130.